avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod penal???

Buna seara!

Am si eu o intrebare referitoare la fratele meu care a executat deja 2/3 din pedeapsa , a intrat in comisia de liberare conditionata , dar a primit o amanare de 6 luni. In urma recursului la Judecatorie a ramas cu 5 luni din cele 6. Procesul a avut loc ieri. Doresc sa stiu daca acest nou cod penal il ajuta in vreun fel sa fie eliberat mai devreme de martie 2011.De cand intra in vigoare ?Pedepsele vor fi calculate in penitenciare sau va trebui sa ne adresam judecatoriei/tribunalului?

Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Imi cer scuze daca termenii nu sunt exacti , dar nu sunt de specialitate!

Roxana

Cel mai recent răspuns: carla44 , utilizator 10:53, 21 Februarie 2014
Legea 202/2010 va intra in vigoare in 26 noiembrie 2010.
Aceasta lege aduce modificari si completari ale codului penal si al codului de procedura penala, insa acestea nu modifica cu nimic situatia celor aflati in situatia fratelui dvs., mai exact dispozitiile privitoare la conditiile liberarii conditionate au ramas neschimbate.:sorry:
deci la judecatorie s-a judecat cererea de liberare conditionata si fratele dvs mai are dreptul si la recurs.
daca a luat amanare inseamna ca nu a indeplinit conditiile cerute da art 59 c. penal.mai mult daca a executat 2/3 din pedeapsa inseamna ca nu a avut nici zile castig si daca mai are si antecedente penale nu prea avea cum sa fie liberat conditionat.sper macar ca nu a avut si abateri de la regulamentul locului de detinere.
mai intai sa vedem daca v-a intra in vigoare noul cod penal.
parerea mea e ca fratele dvs se va libera pana sa intre noul cod.
succes
Multumesc frumos pentru lamuriri .

A intrat in comisie pe data de 21 octombrie 2010. atunci a fost calculat termenul ; antecedente nu a avut , dar are la dosar un raport ,care nu a fost ridicat pana la data intrarii in comisie , pentru detinere de obiecte interzise (telefon). A participat la diverse cursuri si activitati socio-educative si a terminat inclusiv un curs de recalificare - tamplar.

Referitor la recurs , va face la Tribunal acum .Noi inca speram sa fie acasa de Craciun.


Multumesc inca o data pentru raspunsuri !
Acel raport depinde pentru ce abatere i-a fost intocmit de catre personalul locului de detentie,dar acesta se pare ca i-a adus amanarea de la liberarea conditionata(un termen de reitereare a cererii de liberare conditionata).
Propunerea facuta de catre comisia din cadrul penitenciarului a fost de amanarea liberarii conditionate cu 6 luni,iar termenul de reiterare stabilit de instanta a fost redus cu o luna,ajungandu-se la 5 luni.
Aveti dreptul sa atacati cu recurs hotararea instantei de fond.
sa fie multumit ca a primit doar amanare pentru cele 6 luni amanare tinand cont de noile prevederi ale legii 275/2006 conform careia putea chiar sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani parca.

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)