patrascu razvan a scris:
ART. 61
Efectele liberării condiţionate
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.
Ceea ce ati bolduit dv se aplica in cazul recidivei si se refera strict la liberarea conditionata in raport cu recidiva!
ART 116 alin.1 lit.a
au trecut 6 luni de la data
executării pedepsei amenzii sau
a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
Din enuntul textului legal incident, inteleg ca se refera la pedeapsa executata efectiv in regim de detentie,si nu la pedeapsa inchisorii aplicata prin hotararea de condamnare!
Sau ce putin asa pare logic!