in martie 2010 am fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pentru art.178.(ucidere din culpa)..in urma acestei hotarari clar mi s-a anulat si permisul de conducere..
legea spune asa:
(1)Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare: modificat prin PCT 33. ART I Ordonanţă de urgenţă 63 din 2006-09-06 emis de Guvernul României
a)au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b)a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c)a intervenit amnistia;
d)interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
In cazul meu se aplica punctul " a) Au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei"
care pedeapsa??de 3 ani sau de cand am iesit??pentru ca eu am iesit dupa un an..mai exact in iulie 2011..va rog sa-mi dati un raspuns..
Dvs . nu aţi terminat de executat pedeapsa, ci doar aţi fost liberat condiţionat
În plus, cred că aveţi şi o pedeapsă complementară , de a nu conduce autovehicule, care nu a expirat.
Aşteptaţi să se termine de executat pedeapsa, vedeţi pe cât timp nu aveţi dreptul de a conduce, apoi vă prezentaţi la examen.
in oug 195 scrie clar 6 luni de la data executarii pedepsei si in hotararea definitiva nu scrie de nici o alta pedeapsa complementara..eu nu stiam ca pedeapsa se considera executata abia cand se termina toata perioada..adica 3 ani..in concluzie trebuie sa astept sa se implineasca 3 ani si abia dupa inca 6 luni pot merge la examen..
va multumesc..
Ati inteles bine,atat trebuie sa asteptati.
ART. 61
Efectele liberării condiţionate Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.