avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod penal???

Buna seara!

Am si eu o intrebare referitoare la fratele meu care a executat deja 2/3 din pedeapsa , a intrat in comisia de liberare conditionata , dar a primit o amanare de 6 luni. In urma recursului la Judecatorie a ramas cu 5 luni din cele 6. Procesul a avut loc ieri. Doresc sa stiu daca acest nou cod penal il ajuta in vreun fel sa fie eliberat mai devreme de martie 2011.De cand intra in vigoare ?Pedepsele vor fi calculate in penitenciare sau va trebui sa ne adresam judecatoriei/tribunalului?

Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Imi cer scuze daca termenii nu sunt exacti , dar nu sunt de specialitate!

Roxana

Cel mai recent răspuns: carla44 , utilizator 10:53, 21 Februarie 2014
noul cod prevede exact aceleasi fractii ca si vechiul cod.
nu are nici o treaba cu liberarea la jumatate de pedeapsa.
acea liberare era in conditii speciale.
De fapt nici nu stiu de ce mi-am facut iluzii c-ar fi altfel,fiindca la noi absolut toate legile sant interpretabile,ca de altfel cum este si proiectul pentru gratiere si amnistie,in care la art.1 spune ca se gratiaza toate pedepsele pana la 4 ani sau din legile speciale(cum este 143/2000),pe urma vine cu remarca cine nu beneficiaza,si-i inclusa din nou legea speciala 143/2000 ca nu beneficiaza.Nu asta mi se pare absurd,absurd mi se pare ca cineva sa faca detentie pentru 0,50 grame consum de drog si trafic ,din care s-a si confiscat si recuperat fabuloasa suma de 300 ron.Este la prima abatere si s-a intamplat ca la alti multi tineri care ii tenteaza tot ce nu-i voie,sub influente de modificare de personalitate la varsta adolescentei.Cu ce este mai periculos acest om ca si unul care va fi eliberat pentru alte infractiuni mult mai grave pe care nu le descriu aici (talharie,omor din culpa,etc.).Bineinteles ca nu sant de acord cu consumul de droguri,desi pana la urma este optional ca si la alcool (devii sau nu alcoolic).In Olanda este legalizat dau cu titlu de exemplu consumul,etc.da asta nu-nsemna ca toti sant drogati.Si la noi se bea,nu-nseamna ca toti sant alcolici.La cauzele ce genereaza mai nou acest val de imense infractiuni de toate felurile marii nostri alesi se "umbla" cumva ??? ,pentru ca doar metoda coercitiei societatii nu-i suficienta ! Vor veni altii "mici sau mari infractori" determinati sa faca exact aceleasi lucruri de aceleasi cauze(probleme).Daca doresti obtinerea unui efect nedorit ,atunci elimina mai intai cauza sau cauzele.
"Și poate că nici este loc /Pe-o lume de mizerii /Pentr-un atât de sfânt noroc /Străbătător durerii...
Garabet Ibraileanu "Pesimismul și optimismul sunt adevăruri relative. Viața nu e nici bună, nici rea în sine. E cum o simți -- și nimic alta.
Moartea prin sinucidere e tot atât de „determinată" ca și orice moarte, ca și moartea de cancer. Moartea cauzată de o boală fizică e termenul fatal al unor procese fiziologice. Sinuciderea -- al unor procese sufletești."
In Biblie scrie ca la fel de vinovat este cel care a produs o durere ca si cel care a instigat sa se produca ,dar aici nu se face nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)