avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela83

Activitate Gabriela83

Nu, nu suntem pe deplin lamuriti daca ne aflam in aceasta situatie de a contesta. O sa va explic cum stau lucrurile: In anul 2006 sotul surorii mele a luat un credit de nevoi personale de la o firma. Ultima rata a fost platita in martie 2009, pentru ca incercarea de a plati urmatoarea rata nu s-a materializat intrucat firma respectiva isi mutase sediul din locatia respectiva. A ramas ca vor anunta unde vor trebui platite urmatoarele rate. Acest lucru nu s-a intamplat. Anul trecut in septembrie au primit o somatie de plata de la o firma de recuperare, Neavand cunostiinta despre aceasta firma nu au dat curs somatiei. Au sunat firma de la care au luat creditul sa intrebe ce este cu accea somatie si rapunsul primit a fost ca nu mai e competenta lor. Saptamana trecuta au primit instiintarea referitoare la incuviintarea executarii silite, de unde reiese ca pe langa suma restanta de plata din creditul initial mai au de platit dobanzi si penalitati care tripleza restanta initiala plus onorariul executorului judecatoresc. Mentionez ca pana la data primirii incuviintari executarii silite nu au legatura sub nicio forma, scrisa sau verbala, cu respectiva firma de recuperare sau angajati ai acesteia.

Va rog frumos daca puteti sa concluzionati daca este o situatie de prescriere a datoriei sau nu.

Multumesc mult pentru raspunsuri!






Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii?
Care este procedura in aceasta situatie, debitorul are domiciliul in comuna Plosca, judetul Teleorman, iar executorul este din Bucuresti, unde trebuie depusa contestatia, unde are debitorul domiciliul sau in Bucuresti - si ce anume exact trebuie sa faca?


Multumesc
Buna ziua, in ce conditii si in ce perioada de timp se prescrie o datorie? In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la......., am platit ratele la timp pana in 2008, cand intentia de a plati nu s-a mai putut materializa pentru ca acest ....... nu mai exista in locatia unde platisem pana in momentul acela, a ramas ca vom fi anuntati unde va trebui sa platim ratele. Asta nu s-a intamplat in schimb dupa o vreme am primit somatie de plata de la....... Neavand cunostiinta despre aceasta entitate, nu am dat curs somatiei. Astazi am primit o notificare de admitere a cererii de executare silita, desi nu am fost citati sa ne prezentam la acest proces. Pe langa suma restanta de plata se solicita plata de dobanzi si penalitati care insumate tripleaza suma restanta plus contravaloarea executarii silite. Mentionez ca nu am luat legatura niciodata cu acest ......., in nicio forma, scrisa sau verbal. In aceasta cerere de incuviintare executare silita scrie: "Soluție pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 21.11.2013." - fara cale de atac. Cautand informatii despre situatii similare cu aceasta am citit despre prescrierea datoriilor, in unele articole acest termen este de 3 ani, in altele de 5 ani. In situatia in care datoria este prescrisa mai este legala aceasta incuviintare de executare silita? Va multumesc