avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen si conditii prescriptie datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Termen si conditii prescriptie datorie

Buna ziua, in ce conditii si in ce perioada de timp se prescrie o datorie? In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la......., am platit ratele la timp pana in 2008, cand intentia de a plati nu s-a mai putut materializa pentru ca acest ....... nu mai exista in locatia unde platisem pana in momentul acela, a ramas ca vom fi anuntati unde va trebui sa platim ratele. Asta nu s-a intamplat in schimb dupa o vreme am primit somatie de plata de la....... Neavand cunostiinta despre aceasta entitate, nu am dat curs somatiei. Astazi am primit o notificare de admitere a cererii de executare silita, desi nu am fost citati sa ne prezentam la acest proces. Pe langa suma restanta de plata se solicita plata de dobanzi si penalitati care insumate tripleaza suma restanta plus contravaloarea executarii silite. Mentionez ca nu am luat legatura niciodata cu acest ......., in nicio forma, scrisa sau verbal. In aceasta cerere de incuviintare executare silita scrie: "Soluție pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 21.11.2013." - fara cale de atac. Cautand informatii despre situatii similare cu aceasta am citit despre prescrierea datoriilor, in unele articole acest termen este de 3 ani, in altele de 5 ani. In situatia in care datoria este prescrisa mai este legala aceasta incuviintare de executare silita? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:46, 7 Februarie 2014
Prescriptia este de 3 ani dar se intrerupe prin somatia de a plati sau prin recunoasterea Dvs a datoriei
Cererea de incuviintare a executarii silite se judeca in sala de consiliu fara citarea partilor si nu se urmareste a se vedea implinirea sau nu a termenului de prescriptie.
Va puteti apara, formuland contestatie la executare si invocati prescriptia dreptului la actiune a creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere titlu executoriu nic72 nic72 Bună ziua, doresc cateva clarificari în legatura cu data prescrierii unui titlu executoriu pentru un contract bancar Creditul a fost accesat pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani mihaigabi22 mihaigabi22 Buna ziua! Am cateva nelamuriri in cazul executarii silite si a termenului de prescriptie, mai exact: in 2008 am luat un credit de consum (cu buletinul) ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)