Am fost cu trimitere de la medicul de familie sa fac analizele uzuale.
La laborator mi-au zis ca nu le pot face deoarece apar ca nu sunt asigurata. Am verificat si eu acasa intrand pe site si verificand cu CNP si asa scrie, persoana nu este asigurata, persoana are card emis.
Intrebarea mea, unde trebuie sa merg sa rezolv problema si cu ce acte? Este de ajuns adeverinta de la service?
Problema e ca saptamana trecuta am facut un alt set de analize care nu sunt chiar ieftine si am inteles ca e posibil sa ma puna cei de la CASMB sa le platesc, ceea ce nu mi se pare normal atata timp cat firma a platit toate darile pentru mine.
Eu am fost in concediu de crestere a copilului si am revenit la munca cu data de 1 martie, primesc stimulent de insertie deoarece am stat acasa doar 11 luni. Presupun ca greseala a aparut cand m-am intors la munca.
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca pana la sfarsitul lunii februarie.
As vrea sa stiu cat voi fi platita in concediu de maternitate, avand in vedere ca am un salariu net de 1600 Ron si cat voi fi platita in concediu de crestere a copilului. Am auzit diverse variante, chiar ca in concediu de maternitate as primi 85 % din salariu brut, ceea ce mi se pare ireal.
O alta intrebare, eu o sa stau acasa doar un an, in cazul asta o sa ma intorc la munca cu o zi inainte sa implineasca copilul 11 luni sau 12 luni? Luand in calcul si luna in care ar trebui sa stea tatal acasa cu copilul, luna care nu am inteles daca este obligatorie sau nu.
Stimulentul de insertie il primesc in urma unei cereri doar daca ma intorc la munca inainte sa implineasca copilul un an nu?