avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate penciu23

Activitate penciu23

pacurar a scris:

Eu as dori sa va raspund ca un OM... Vedeti dvs, daca tatal a vandut apartamentul si dvs stiti ca l-a vandut , in acest caz chiar daca cumparatorul nu l-a trecut pe numele lui si mai mult are anumite datorii, (dar pe numele tatalui dvs), eu zic ca ar trebui neaparat sa luati legatura cu cumparatorul... Si omeneste ar fi, chiar daca puteti ramane dvs in continuare proprietari, totusi sa-l despagubiti pe om cu diferenta dintre pretul apartamentului si datorii si eventuale alte cheltuieli cu avocat. Asta bineinteles, daca va puteti intelege cu el si sa elibereze apartamentul. Este doar o parere ca de la om la om.

va multumesc mult pentru raspuns!!!
deci in primul rand intr-adevar tatal meu a vandut apartamentul dar cand l-a vandut pretul initial a fost de 18 mil dar parintii mei i l-au vandut cu 15 mil tocmai pentru a-i veni in ajutor cu actele(vorbim de acum 18 ani )deja cred ca l-au ajutat de la inceput!
in al doilea rand parintii mei l-au avertizat ca daca nu face actele ei vor lua masuri!sotia lui a decedat in urma cu circa 2 ani iar el are probleme cu alcoolul si jocurile de noroc,in apartament el locuieste si nu locuieste dar stau cei doi copii de respectiv 23 si 27 de ani!datoriile depasesc 10.000 de euro (impozite,intretinere si altele) aceasta persoana nu plateste impozit de mai bine de 10 ani si traieste intr-un imobil in care nu plateste intretinere si alte utilitati iar datoriile se acumuleaza in numele tatalui meu...vi se pare corect...noi am fost oameni de la inceput!nici nu stim daca platind datoriile si toate cheltuielile la avocat merita pentru ca din cate am inteles apartamentul este asa cum l-am lasat noi!!!
Acestea sunt detalii mai mult sau mai putin importante...dar am vrut sa va raspund si spun ca din punctul meu de vedere noi ne-am purtat omeneste si nu mi se pare corect ca tatal meu sa fie tras la raspundere sau sa ne fie luata casa actuala din cauza ignorantei altora!!suntem oameni care muncim si pretuim ceea ce avem si nu vrem sa profitam!Va multumesc
APET_R a scris:

Evidenta proprietatilor imobiliare in sistemul registrului de inscriptiuni si transcriptiuni se tine in vechiul regat.
Este un sistem personal de publicitate a drepturilor reale imobiliare, deoarece registrele se tin pe numele proprietarilor. Prin urmare, transcrierile si inscrierile se fac pe numele pe persoanelor si nu pe imobile. De aceea situatia juridica a imobilului poate fi aflata numai cunoscand proprietarii sai succesivi si cercetand la numele lor, daca si ce drepturi au transmis sau constituit referitor la acel bun, operatie dificila si anevoioasa. Sistemul de transcriptiuni si inscriptiuni a incetat a mai fi folosit prin instituirea la nivelul intregii tari a sistemului de publicitate prin cartea funciara.
Este indicat sa verificati dupa actul de proprietate al apartamentului daca este notat in cartea funciara, cu ce numar de carte funciara si ce numar topografic, apoi cu aceste numere , va adresati la OCPI - BIROU DE C ARTE FUNCIARA - dupa locatia apartamentului ( judet, sector) si cereti un extras CF de informare, iar in acest extras ve-ti gasi proprietarul acelui apartament. Daca figuraeza ca proprietari parintii, achitati datoriile si parintii raman in continuare proprietari.
Daca apartamentul este ocupat de cei care au avut intentia de a cumpara apartamentul, dispuneti evacuarea apartamentului .

si de ce datoriile toate pe numele tatalui meu??
Joha a scris:

Luati legatura cu acel comparator vedeti care este situatia de fapt, mergeti si discutati la organul fiscal, daca proprietatea nu s a transmis si dvs veti achita toate datoriile apartamentul ar putea ramane in proprietatea dvs. Procura avea termen doar pe 3 luni? Era autentica la notar?

Procura era valabila doar 3 luni si autentica la notar! trecute acele 3 luni nu ar mai fi putut face nimic fara o alta semnatura a parintilor mei!din cate am inteles el locuieste si nu locuieste in apartament pentru ca acum 2 ani i-a decedat sotia si are probleme cu alcoolul si jocurile de noroc!in apartament stau doar copii!!nu stim ce sa facem pentru ca noi am vrea sa achitam toate datoriilo(in jur de vreo 300 mil lei vechi) si sa reintram in posesia lui!dar ce trebuie sa facem?mama mea are o cunostinta la impozite si i-a spus ca pana acum 10 ani au platit impozitul doua persoane,fiind cumparatorul si fiul sau,dar acum ca datornic figureaza tatal meu!ce trebuie sa facem?
VA MULTUMESC!
Joha a scris:

Este posbil pt. Ca nu s a incheiar vanzarea in baza procurii, parintii dvs nu trebuiau sa se cuoce pe o ureche ca au dat procura si au incasat banii. ....mergeti la Cartea funciara si intrebati insa mai mult ca sigur ca apartamentul nu a fost vandut daca incamai figureaza la taxe si impozite pe numele tatalui dvs, deoarece cumparatorulk are oboigatia cain termen de 30 de zile sa schimbe rolul fiscal altfel vor curge amenzi si penalitati...

daca achitam toate datoriile putem reintra in posesia apartamentului?
va multumesc pentru raspuns si daca sunteti amabil de unde pot avea acele informatii?si cum este posibil ca toate acele datorii sa fie pe numele tatalui meu?Va multumesc
buna seara tuturor!parintii mei au vandut un apartament acum cam 18 ani si s-au inteles cu cumparatorul ca actele le va face cumparatorul!!insa cumparatorul la momentul respectiv nu avea bani sa treaca apartamentul pe numele si au facut o procura cu validitate de 3 luni timp in care cumparatorul ar fi putut trece apartamentul pe numele doar cu acea procura,dar trecute acele 3 luni cumparatorul ca sa treaca apartamentul pe numele lui ar fi avut din nou nevoie de semnatura parintilor mei!
Au trecut aproape 18 ani si parintii mei nu au mai stiut nimic dar zilele trecute au trecut pe acolo si au vazut ca datoriile la intretinere(120 mil) sunt inca pe numele tatalui meu,au sunat si pe cineva la impozite si acolo tot tatal meu rezulta ca debitor de circa 60 mil!
Este posibil ca cumparatorul sa nu fi trecut apartamentul pe numele lui si acesta sa fie inca pe numele tatalui meu?daca achitam noi datoriile putem reintra in posesia lui!am inteles ca urmeaza sa fie scos la licitatie din cauza datoriilor!iertati-ma ca m-am lungit prea mult cu explicatiile si sper di n suflet sa imi raspunda cineva!!