avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem afla daca apartamentul este inca pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem afla daca apartamentul este inca pe numele tatalui meu?

buna seara tuturor!parintii mei au vandut un apartament acum cam 18 ani si s-au inteles cu cumparatorul ca actele le va face cumparatorul!!insa cumparatorul la momentul respectiv nu avea bani sa treaca apartamentul pe numele si au facut o procura cu validitate de 3 luni timp in care cumparatorul ar fi putut trece apartamentul pe numele doar cu acea procura,dar trecute acele 3 luni cumparatorul ca sa treaca apartamentul pe numele lui ar fi avut din nou nevoie de semnatura parintilor mei!
Au trecut aproape 18 ani si parintii mei nu au mai stiut nimic dar zilele trecute au trecut pe acolo si au vazut ca datoriile la intretinere(120 mil) sunt inca pe numele tatalui meu,au sunat si pe cineva la impozite si acolo tot tatal meu rezulta ca debitor de circa 60 mil!
Este posibil ca cumparatorul sa nu fi trecut apartamentul pe numele lui si acesta sa fie inca pe numele tatalui meu?daca achitam noi datoriile putem reintra in posesia lui!am inteles ca urmeaza sa fie scos la licitatie din cauza datoriilor!iertati-ma ca m-am lungit prea mult cu explicatiile si sper di n suflet sa imi raspunda cineva!!
Cel mai recent răspuns: ionijhonnie , utilizator 09:44, 14 Februarie 2014
Daca la momentul acela nu exista carte funciara, exista insa registrul de transcriptiuni si inscriptiuni tinut pe nume de proprietar; trebuie verificat daca apartamentul respectiv figureaza pe numele parintilor!
va multumesc pentru raspuns si daca sunteti amabil de unde pot avea acele informatii?si cum este posibil ca toate acele datorii sa fie pe numele tatalui meu?Va multumesc
Este posbil pt. Ca nu s a incheiar vanzarea in baza procurii, parintii dvs nu trebuiau sa se cuoce pe o ureche ca au dat procura si au incasat banii. ....mergeti la Cartea funciara si intrebati insa mai mult ca sigur ca apartamentul nu a fost vandut daca incamai figureaza la taxe si impozite pe numele tatalui dvs, deoarece cumparatorulk are oboigatia cain termen de 30 de zile sa schimbe rolul fiscal altfel vor curge amenzi si penalitati...
Joha a scris:

Este posbil pt. Ca nu s a incheiar vanzarea in baza procurii, parintii dvs nu trebuiau sa se cuoce pe o ureche ca au dat procura si au incasat banii. ....mergeti la Cartea funciara si intrebati insa mai mult ca sigur ca apartamentul nu a fost vandut daca incamai figureaza la taxe si impozite pe numele tatalui dvs, deoarece cumparatorulk are oboigatia cain termen de 30 de zile sa schimbe rolul fiscal altfel vor curge amenzi si penalitati...

daca achitam toate datoriile putem reintra in posesia apartamentului?
Luati legatura cu acel comparator vedeti care este situatia de fapt, mergeti si discutati la organul fiscal, daca proprietatea nu s a transmis si dvs veti achita toate datoriile apartamentul ar putea ramane in proprietatea dvs. Procura avea termen doar pe 3 luni? Era autentica la notar?

Alte discuții în legătură

Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Contract de vamzare cumparare vechi AHTUM AHTUM Speta este urmatoarea , - am un unchi care dupa atatia ani , s-a trezit ca vrea sa-si intabuleze apartamentul , el avand de pe vremea lui Ceausescu , (adica ... (vezi toată discuția)