buna seara tuturor!parintii mei au vandut un apartament acum cam 18 ani si s-au inteles cu cumparatorul ca actele le va face cumparatorul!!insa cumparatorul la momentul respectiv nu avea bani sa treaca apartamentul pe numele si au facut o procura cu validitate de 3 luni timp in care cumparatorul ar fi putut trece apartamentul pe numele doar cu acea procura,dar trecute acele 3 luni cumparatorul ca sa treaca apartamentul pe numele lui ar fi avut din nou nevoie de semnatura parintilor mei!
Au trecut aproape 18 ani si parintii mei nu au mai stiut nimic dar zilele trecute au trecut pe acolo si au vazut ca datoriile la intretinere(120 mil) sunt inca pe numele tatalui meu,au sunat si pe cineva la impozite si acolo tot tatal meu rezulta ca debitor de circa 60 mil!
Este posibil ca cumparatorul sa nu fi trecut apartamentul pe numele lui si acesta sa fie inca pe numele tatalui meu?daca achitam noi datoriile putem reintra in posesia lui!am inteles ca urmeaza sa fie scos la licitatie din cauza datoriilor!iertati-ma ca m-am lungit prea mult cu explicatiile si sper di n suflet sa imi raspunda cineva!!
penciu23, ati spus:
"suntem oameni care muncim si pretuim ceea ce avem si nu vrem sa profitam!"... iar eu va raspund...
Cu atat mai mult cu cat sunteti oameni care munciti si pretuiti ce aveti... trebuie sa pretuiti si ce au muncit altii, chiar daca acum sunt intr-o situatie disperata... Acum 18 ani asa erau preturile, puteti si dvs. verifica, de atunci preturile au crescut f. mult. Exemplu:noi am cumparat in 1995 un apartament cu doua camere, cf.1, decomandat in Oradea cu 20milioane lei si acum valoreaza aprox. 30000euro, neamenajat. Oricum probabil ca si apartamentul acela este mult mai scump acum decat datoriile.(daca este intr-un oras)...
Asa ca, daca nu vreti sa profitati,doar platind datoriile, atunci puteti sa nu va implicati pt ca probabil tatal dv. a facut contractul de vanzare-cumparare la un notar (in 1995-1996 inca erau notariatele de stat). Iar cu acel contract mergeti la primarie cu o cerere, va stergeti apartamentul de pe numele tatalui, implicit se sterg si datoriile. La fel si la Asociatia de Proprietari, se sterge tot cu Contractul si se trece noul proprietar. Asa ca nu va poate fi luata casa actuala, dvs. nu veti mai fi implicati. Ramane doar sa fie executat acel om(cumparatorul) si implicit apartamentul acela va fi scos la vanzare, daca omul nu plateste.
De fapt cred ca aici ar fi chiar esenta problemei, daca aveti Contract incheiat la Notariatul de Stat, in acei ani notarul facea si demersurile de inscriere in Cartea funciara, poate doar la Primarie si la Asociatie a ramas numele tatalui dvs. Dar daca nu aveti Contract autentic incheiat la Notariat ci doar Contract cu martori, atunci solutia este la Instanta de judecata si nici in acest caz apartamentul nu poate fi al dvs. pur si simplu pt. ca se va apara si acel cumparator, din acest motiv eu v-am sugerat sa va intelegeti amiabil cu dansul si sa-i rambursati pretul minus cheltuieli.
Chiar nu e bine si nici crestineste sa profitati de necazul omului, mai ales ca si tatal dvs avea datoria sa declare ca a vandut apartamentul.
Aceasta ar fi calea corectă de rezolvare a situației!
În plus, dacă cumpărătorul de atunci al apartamentului, astăzi nu mai este capabil dpdv psihic și/sau intelectual, atunci ar trebui sa chemați la mediere și pe fii/fiicele acestuia ca moștenitori, pentru a finaliza actul de vânzare-cumpărare.