avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vamzare cumparare vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vamzare cumparare vechi

Speta este urmatoarea ,

- am un unchi care dupa atatia ani , s-a trezit ca vrea sa-si intabuleze apartamentul , el avand de pe vremea lui Ceausescu , (adica ICRAL) , un contract de vanzare - cumparare intre el si ICRAL
- intre timp se uita pe contract si vede ca au trecut gresit numele sau pe acest contract , dar vede abia acum ; se duce omul la ICRAL(fostul) si i se face un act aditional prin care se specifica faptul , ca datorita unei erori de dactilografiere s-a scris numele gresit .
- ce trebuie sa faca mai departe , deoarece acest contract trebuie retranscris , ....??
- nimeni nu stie unde trebuie retranscris acest contract de vanzare cumparare , iar cei care i-au luat bani pt intabulare au spus ca dupa intabulare acest contract de vanzare cumparare nu mai trebuie retranscris , ca se retranscrie prin intabulare ...!!???
- personal cred ca acel act trebuie neaparat retranscris .... am dreptate ???

In speranta ca imi poate da cineva un sfat pertinent , va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 23:40, 28 Iulie 2008
Daca i se inscrie dr.proprietate a imobilului in C.F., in partea a IIa a acesteia este inscris numele proprietarului. Dvs. vreti refacerea actului propriu-zis, inteleg?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator
AHTUM a scris:

, iar cei care i-au luat bani pt intabulare au spus ca dupa intabulare acest contract de vanzare cumparare nu mai trebuie retranscris , ca se retranscrie prin intabulare ...!!???
- personal cred ca acel act trebuie neaparat retranscris .... am dreptate ???


:confused: Imi place sum ganditi! Intodeauna are dreptate vecinul de peste gard si nu profesionistul ...doar pentru ca dreptatea lui nu e pe gratis.

Nu se mai fac transcrieri, ci inscrieri in Cartea funciara (intabulare).
Pentru actele care nu sunt inca inscrise in Cartea Funciara, vechile transcrieri isi produc efecte.
Dar odata ce imobilul va fi inscris in CF in baza documentatiei cadastrale intocmite de expert, nu mai e nici o problema. Actul va fi inscris cu tot cu aditionalul sau.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
romascanu, moderator
Actul unchiului dvs este deja inscris in Cartea funciara, singura problema fiind acel nume rectificat prin act aditional; drept urmare dreptul unchiului dvs nu se va naste odata cu transcrierea (mai exact INSCRIEREA) in Cartea funciara ci va lamuri o eroare materiala.
Publicitatea dreptului de proprietate s-a facut in momentul transcrierii in Cartea Funciara din anii `80, iar acuma se va face o schita cadastrala de catre un expert geodez si impreuna cu actele aferente se va Inscrie la Cartea funciara prin operatiunea numita intabulare;
Protectia dreptului este aceeasi si continuua fara intrerupere de la data primei transcrieri; singura diferenta: transcrierile se faceau in baza numelui proprietarului (deci opis nominal) iar prin inscriere/intabulare publicitatea se face dupa proprietate deci dupa bun.
Daca omul a vrut sa-si intabuleze apartamentul si cuocazia asta a descoperit eroarea, de unde ai scos tu ca era deja inscris? Cum sa fie inscris in CF daca nu era intabulat?
:O
AVLIL a scris:

Daca omul a vrut sa-si intabuleze apartamentul si cuocazia asta a descoperit eroarea, de unde ai scos tu ca era deja inscris? Cum sa fie inscris in CF daca nu era intabulat?
:O

Intabularea nu reprezinta altceva decat inscrierea in cartea funciara .(se constituie, se greveaza, se restrange ori se stinge un drept real).
Din mesajul lui AHTUM eu am inteles ca dreptul de proprietate a fost inscris in C.F. dar ca se doreste "transcrierea" acelui act de vanzare cump., adica un fel de "inlocuire"
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare miruna.c miruna.c am in fata un contr de V/C incheiat la notariat in 1992 La finele actului scrie "prezentul act s-a transcris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni ... (vezi toată discuția)
Greseala mare la cartea funciara neleny71 neleny71 am cumparat o casa in 1996 ,si am inregistrat-o la fosta judecatorie a sect 2 in registrul de transcriptiuni cu uzufruct viager.In iunie 2006 propietara s-a ... (vezi toată discuția)
Detalii imobil inscris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni- unde ma adresez? andreistan andreistan Buna ziua, Doresc sa achizitionez un imobil care nu este inca inscris in cartea funciara. Voi semna un antecontract de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)