avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii imobil inscris in registrul de transcriptiuni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii imobil inscris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni- Unde ma adresez?

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un imobil care nu este inca inscris in cartea funciara. Voi semna un antecontract de vanzare-cumparare cu promitentul-vanzator, iar din suma platita avans acesta va face cadastru+intabulare... pentru a imi putea vinde imobilul.

Am inteles ca ar avea o somatie de plata inscrisa in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni... cum trebuie sa procedez pentru a afla starea exacta actuala a imobilului?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 17:16, 10 Ianuarie 2013
Daca un imobilul nu are deschisa carte funciara, pentru a afla starea acelui imobil puteti solicita la Biroul de Carte Funciara ( de care apartine acel imobil ) un certificat de sarcini. Pentru a solicita acest act aveti nevoie de o cerere tip pe care o completati la acel birou, de actul de proprietate al acelui imobil si vi se va elibera certificatul achitand suma de 100 lei.
Am rezolvat-o =D>

Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni se afla in Bucuresti la Cartea Funciara de care apartine imobilul respectiv.

Daca vrei un CERTIFICAT DE SARCINI, te duci la Cartea Funciara respectiva, completezi o cerere(trebuie sa stii cui ii apartine imobilul, nume+CNP), te costa 100 RON ca sa primesti certificatul in 5 zile lucratoare sau 5X100 RON ca sa il primesti de pe o zi pe alta.

bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu daca in afara de extrasul de carte funciara si intabulare mai exista vreo metoda in a afla daca asupra unui imobil exista sarcini, ... (vezi toată discuția)
Dovada calitati de proprietar zmihai58 zmihai58 buna ziua,revin cu îtrebarea deoarece am fost la O.C.P.I. Iaşi unde am depus o cerere pentru consultare carte funciară,am achitat 10 lei, răspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)