buna ziua,revin cu îtrebarea deoarece am fost la O.C.P.I. Iaşi unde am depus o cerere pentru consultare carte funciară,am achitat 10 lei, răspunsul a fost că ap. nu ete înscris în cartea funciara nu sunt documente,şi să formulez o altă cerere care costă 100 lei, dar care nu am îţeles ce trebuie să cuprindă mi sa dat un formular "CERERE pentru eliberarea unui certificat de sarcini" pe care să tai nuştiu ce şi să trec alt ceva, cerand alte explicatii d-na mia explicat că dacă nu plec cheamă gardianu să mă dea afară. Intrebarea mea era dacă nu sunt documente la ei ce document pot să-mi elibereze pentru a fi folosit în instanţă. Va multumesc
Ati facut prima interogare si ati aflat ca imobilul nu are cadastru+intabulare, deci este inscris doar in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni (catastiful in care se tinea evidenta imobilelor inainte de Cartea Fuinciara).
Solicitati eliberarea unui certifiact de sarcini pentru imobilul respectiv, este echivalentul extrasului de carte funciara, in acest extras vedeti cine detine imobilul, si il actionati in instanta.