Va rog, in limita timpului dvs. posibil, sa-mi spuneti care sunt datele de contact ale Registrului de Transcriptiuni si Inscriptiuni din sectorul 4 (daca este pe sectoare...).
Eventual, daca aveti ceva detalii legate de programul de lucru si de pretul perceput pentru eliberarea unui extras de carte funciara (am carte funciara dar mi s-a spus ca este prea veche, este din 2007).
Si ultima intrebare: cat este valabil extrasul pe care-l voi obtine ?
Pretul perceput pentru eliberarea unui extras de CF este de 20 lei pentru un top.
CF-ul eliberat Dvs. este unul de informare si are valabilitate variabila, in functie de scopul pentru care il solicitati. De ex., pentru obtinerea unei autorizatii de construire, se cere extras CF original cu o vechime de maxim 30 zile. Pentru obtinerea unui certificat de urbanism se cere CF original cu o vechime de pana la 3 luni.
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa stiu unde anume ma pot adresa pentru un extras de carte funciara (imi este necesar pentru un litigiu, la judecatorie).
Judecatorul mi-a spus ca trebuie sa obtin acest extras de carte funciara de la Registrului de Transcriptiuni si Inscriptiuni din sectorul 4
Multumesc.
In primul rand, registrele de transcriptiuni si inscriptiuni reprezinta vechile registre de publicitate imobiliara, registre utilizate inainte de aparitia cartilor funciare. In momentul de fata, se mai utilizeaza doare registrele de inscriptiuni (unde se inscriu doar anumite mentiuni pentru imobilele care nu au inca deschisa carte funciara). Asadar, nu trebuie confundate cu cartea funciara. Ceea ce va trebuie dvs. este, intr-adevar, un extras de carte funciara pentru informare (care reprezinta o copie fidela a cartii funciare), extras care se obtine de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in baza unei cereri pe care o completati la registratura biroului. Pentru a afla adresa OCPI-ului in cauza, accesati pagina de internet a ANCPI, respectiv www.ancpi.ro.
Puteți specifica care erau actele cerute pentru transcrietrea unui titlu de proprietate în Registrul de transcripțiuni? Se cerea și Procesul verbal de punere în posesie, Fișa de punere în posesie și schițele? Erau necesare actele de identitate ale tuturor proprietarilor dacă erau mai mulți sau era suficientă declarația numai a unuia dintre aceștia? Ce informații erau scrise la rubrica fiecărui tutlu de proprietate înscris? Mulțumesc.
Privilegiu imobiliar
deltady
Buna ziua, am gasit cateva discutii legate de subiect, dar nu sunt lamurit. Se poate obtine un extras de carte funciara [b]colectiva [/b]pentru informare ... (vezi toată discuția)