avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vamzare cumparare vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vamzare cumparare vechi

Speta este urmatoarea ,

- am un unchi care dupa atatia ani , s-a trezit ca vrea sa-si intabuleze apartamentul , el avand de pe vremea lui Ceausescu , (adica ICRAL) , un contract de vanzare - cumparare intre el si ICRAL
- intre timp se uita pe contract si vede ca au trecut gresit numele sau pe acest contract , dar vede abia acum ; se duce omul la ICRAL(fostul) si i se face un act aditional prin care se specifica faptul , ca datorita unei erori de dactilografiere s-a scris numele gresit .
- ce trebuie sa faca mai departe , deoarece acest contract trebuie retranscris , ....??
- nimeni nu stie unde trebuie retranscris acest contract de vanzare cumparare , iar cei care i-au luat bani pt intabulare au spus ca dupa intabulare acest contract de vanzare cumparare nu mai trebuie retranscris , ca se retranscrie prin intabulare ...!!???
- personal cred ca acel act trebuie neaparat retranscris .... am dreptate ???

In speranta ca imi poate da cineva un sfat pertinent , va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 23:40, 28 Iulie 2008
In '80, actul probabil ca a fost transcris la judecatorie, asa cum se facea... asta probabil ca o fi transcrierea...
Nu putem spune ca a fost intabulat odata ce omul a vorbit deja cu niste profesionisti, oameni care se ocupa de intabulare si care i-au spus, pe buna dreptate, ca aici se opreste tot...
Ce sa mai faca dupa intabulare, ca nu mai e ce anume... or asta e intrebarea...
Eu nu inteleg ca a fost intabulat imobilul deja...
De obicei acele contracte de vanzare-cumparare pentru apartamente incheiate cu ICRAL se inscriu automat in cartile funciare.
Nici mie nu mi-e prea clara situatia.

A descoperit cumva unchiul ca este inscris numele gresit in Cartea Funciara?
A solicitat unchiul eliberarea unui extras C.F. cu privire la acel imobil? Ce i s-a raspuns?
Dupa cum inteleg, acest contract nu a fost trecut nici macar in registrele de transcriptiuni--inscriptiuni. Daca , unchiul d.-str. la aceea vreme, nu are trecut pe contractul de vanzare--cumparare, un nr. de inregistrare si stampila, (TRANSCRIPTIUNI-INSCRIPTIUNI)
vedeti pe actul respectiv, daca exista aceea stampila,in plus, daca nu , Inseamna ca este prima data cand contractul trebuie inscris in cartea funciara, cu alte cuvinte este pentru prima data cand acestui imobil i se efectueaza formele de publicitate. Ideea este , ca daca s-a gresit numele in contract, depuneti, atasati actul aditional, daca nu s-a facut publicitatea in registrul de transcriptiunii, atunci, faceti cadastru, legalizati actul de v-,c si aditionalul, cu dovada de la C.E.C. ca s-a achitat ap. poate o aveti, daca nu ,mergeti la Agentia CEC., str, Deparateanu, pe la Gara de Nord si scoateti copie, cu c.i. sau b.i, veti deschide cartea funciara. Succes!
Din pacate , nu este insris deloc in C.F.
Stimate domn(doamna)
Actul aditional repara pe deplin eroarea materiala din cuprinsul actului de vanzare cumparare.Nu,nu aveti dreptate actul nu mai trebuie refacut (formularea dvs" retranscriere" a dat nastere la o regretabila confuzie ,in drept cuvantul transcriere avand alt sens decat cel la care v-ati gandit dvs.Prin urmare mergeti cu actul de vanzare cumpararare si actul aditional de modificare a numelui la un expert cadastrist pentru inscrierea la cadastru si mai departe la Cartea funciara pentru intabulare si nu va mai faceti atatea griji.Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare miruna.c miruna.c am in fata un contr de V/C incheiat la notariat in 1992 La finele actului scrie "prezentul act s-a transcris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni ... (vezi toată discuția)
Greseala mare la cartea funciara neleny71 neleny71 am cumparat o casa in 1996 ,si am inregistrat-o la fosta judecatorie a sect 2 in registrul de transcriptiuni cu uzufruct viager.In iunie 2006 propietara s-a ... (vezi toată discuția)
Detalii imobil inscris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni- unde ma adresez? andreistan andreistan Buna ziua, Doresc sa achizitionez un imobil care nu este inca inscris in cartea funciara. Voi semna un antecontract de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)