avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate netavocat

Activitate netavocat

Răspuns la discuția Raspunderea avocatului
Domiciliul procedural ales e la cabinetul avocatului, nici o comunicare a instantei nu a fost trimisa pe adresa mea.
Am fost concediat in mod abuziv cu art.55, litera(b) -acordul partilor-.Societatea trebuia sa-mi achite drepturile salariale de la angajare si pana in momentul asa numitei concedieri dar pe motiv ca nu au bani mi s-a spus ca sunt nevoiti sa intrerupa colaborarea cu mine dar nu-mi vor desface contractul de munca decat in momentul in care isi vor achita toate obligatiile fata de mine, spunandu-mi ca exista posibilitatea ca intre timp firma sa-si revina si sa continuam colaborarea. Deoarece nu i-am crezut am facut o adresa la ITM de unde am primit un extras din registrul de evidenta al salariatilor in care apare incetarea contractului de munca conform art.55, lit.b. Am deschis proces pentru anularea deciziei de concediere(practic este un fals in acte, semnatura de pe acea decizie nu este a mea, asta in cazul in care acea decizie chiar exista) si plata tuturor drepturilor salariale(nu mi-a fost achitat nici un salariu) si dupa mai multe infatisari la care angajatorul nu s-a prezentat instanta mi-a pus in vedere sa aduc decizia de concediere sau copie dupa ea cu toate ca am specificat clar ca nu am primit-o si nici nu am fost instiintat de incetarea contractului de munca de catre angajator.
In momentul in care am deschis procesul l-am intrebat pe avocat daca nu e necesar sa fac o plagere penala pentru a avea cumva dovada ca acel document nu exista sau este un fals; mi-a spus ca nu este nevoie ca nu-mi foloseste la nimic ca respectivul sa fie condamnat. De asemenea si-a luat angajamentul ca sa faca demersurile necesare pentru a putea intra in posesia acelei decizii de concediere. Nu a facut nimic iar in final procesul a fost suspendat, În temeiul disp. Art. 155 ind. 1 Cpc: Suspendă judecarea cauzei pentru neîndeplinirea de către contestator a obligaţiilor dispuse de instanţă. Cu recurs pe toată durata suspendării. A trecut 1 an si 3 luni iar la dosar nu apare sa fie facut nici un recurs. Cu toate acestea el imi spune ca a facut recurs. Mentionez faptul ca onorariul i-a fost achitat inainte de prima sedinta, in intregime iar contractul dintre mine si el are ca obiect recuperarea drepturilor salariale si reincadrarea in functie atat fond cat si recurs. Deoarece nu exista cererea de repunere pe rol la dosar sa inteleg ca nu a facut nimic si ca s-a perimat?( a trecut mai mult de 1 an de la suspendare). Poate fi tras la raspundere cu recuperarea intregului prejudiciu onorariu+salarii+daune morale...? Poate fi tras la raspundere pentru inselaciune?(afirma ca a depus cerere pentru repunerea pe rol dar la dosar nu exista nici un document aceasta in situatia in care in contract era prevazut si recursul)
Răspuns la discuția Lipsa deciziei de concediere
Multumesc pentru raspuns. Firma respectiva a depus deja cererea de incepere a procedurii de insolventa dar nu a primit inca o solutie, adica nu a intrat inca in insolventa iar firma nu o mai gasesc, nu mai sunt acolo unde au sediul, erau in chirie, in acte sediul a ramas acelasi dar fizic ei nu mai pot fi gasiti la adresa respectiva... practic nu le pot solicita nimic, ... sau cum as putea in aceste conditii sa fac aceasta solicitare(sau cel putin o dovada a faptului ca am incercat sa fac aceasta)?, sau cel mai simplu le fac plangere penala si asta e....?
Buna ziua,
Am fost concediat in mod abuziv cu art.55, litera(b) -acordul partilor-.Societatea trebuia sa-mi achite drepturile salariale de la angajare si pana in momentul concedierii dar pe motiv ca nu au bani mi s-a spus ca sunt nevoiti sa intrerupa colaborarea cu mine dar nu-mi vor desface contractual de munca decat in momentul in care isi vor achita toate obligatiile fata de mine. Deoarece nu i-am crezut am facut o adresa la ITM de la care am primit un extras din registrul de evidenta al salariatilor in care apare incetarea contractului de munca conform art.55, lit.b. Am vorbit cu cei de la ITM daca nu pot sa-mi dea o copie dupa decizia de concediere si mi-au spus ca aceasta avand loc in 2012 ei nu mai primesc copie dupa decizia de concediere, ea ramanand la societate. Am deschis proces pentru anularea deciziei de concediere(practic este un fals in acte, semnatura de pe acea decizie nu este a mea, asta in cazul in care acea decizie chiar exista) si plata tuturor drepturilor salariale(nu mi-a fost achitat nici un salariu) si dupa mai multe infatisari la care angajatorul nu s-a prezentat instanta mi-a pus in vedere, mie, sa aduc decizia de concediere sau copie dupa ea cu toate ca am specificat clar ca nu am primit-o si nici nu am fost instiintat de incetarea contractului de munca. Astfel ca la ultima infatisare mi s-a dat urmatoarea solutie:În temeiul disp. Art. 155 ind. 1 Cpc: Suspendă judecarea cauzei pentru neîndeplinirea de către contestator a obligaţiilor dispuse de instanţă. Cu recurs pe toată durata suspendării. Daca fac recurs voi ajunge in aceeasi situatie.... ce alternative am?
multumesc