avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate hvz

Activitate hvz

unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp;
casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in anul 1981...inca din 1977 el traia in concubinaj cu o femeie, la randul ei casatorita legal cu un alt barbat; in anul 1981, cand au cumparat casa, unchiul si respectiva, deoarece aveau o relatie de concubinaj,au achizitionat impreuna casa, drept pt care s.au trecut ambii in actul de vanzare -cumparare....
au trait impreuna in acea casa pana in anul 2005, cand, la varsta de 67 de ani, ea moare....nu a divortat niciodata de fostul ei sot, singurul legitim, desi nu mai stia nimic de el din momentul despartirii;
a trait cu unchiul meu aprox. 30 de ani....unchiul vrea acum sa vanda casa respectiva, dar nu are decat actul acela de vanzare-cumparare prin care se atesta achizitia de catre doua persoane a imobilului: el si concubina decedata, si actul de deces al concubinei....
mentionez ca nu au avut niciodata copii impreuna, iar sotul ei legitim ar fi decedat inaintea ei(2005)...nu avem cunostinta de alte rude din partea ei sau a sotului acesteia....
cum se procedeaza, exista vreo sansa sa.si instraineze imobilul?
Răspuns la discuția Este corect?
stelian222 a scris:

Imi cer scuze ca te intreb (stiu ca nu sunt in masura sa judec) : dar din partea ta a fost corect sa circuli cu 93km/h in localitate punand in pericol viata poate a unora dintre noi aflati aici pe forum?

.
nu asa se pune problema, cati nu conduc de-o asa maniera ca mine - incalcand legea- fara sa puna viata cuiva in pericol, doar ca nu sunt prinsi...vb aceea "hotul neprins - negustor cinstit"
si la 50 km/h poti face accident daca ai obtinut permisul in jud. arges

Răspuns la discuția Este corect?
Apa_dulce a scris:

Din pacate este trist si foarte frecvent. Va sfatuiesc sa faceti contestatie la PVC. Daca mergeti la un avocat, poate aveti noroc si identifica si cauze de nulitate. Termenul este de 15 zile de la comunicare. Punctele se sterg in 12 luni. Mult succes!

este corect modul de actiune al politistilor, sa ma alerge 15 km pt a ma inregistra, cu o masina fara insemnele MAI?
si cate 6 puncte date de doua ori???

Discuție Este corect?
ieri mi-am luat-o rau de tot. am fost surprinsa de radar cu 93 km/h in localitate;
stimabilii politisti m-au urmarit aprox. 15 km mergand in spatele meu intr-un logan cu nr particulare. dupa ce am iesit din urmatoarea localitate au inceput sa ma avertizeze cu niste lumini intermitente ce se aflau pe bordul loganului; la inceput nici nu i-am bagat in seama, abia cand au ajuns in dreptul meu au inceput sa claxoneze si sa-mi faca semn sa opresc...am oprit, mi-au luat actele ,mi-au insirat faptele si m-au indrumat sa merg sa-i astept catre primul refugiu de pe sosea. mi-au intocmit un proces vrebal unde au specificat ca am depasit viteza legala in doua localitati pedepsindu-ma de doua ori la acelasi articol cu cate 6 puncte penalizare, deci in total 12puncte penalizare si amenda contraventionala de 1520 lei.
e corect sa mi-o incasez urmarita de masina cu radar in doua localitati si pe un singur proces verbal,
cand se prescriu punctele de penalizare, la 6 sau la 12 luni?