avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este corect?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este corect?

ieri mi-am luat-o rau de tot. am fost surprinsa de radar cu 93 km/h in localitate;
stimabilii politisti m-au urmarit aprox. 15 km mergand in spatele meu intr-un logan cu nr particulare. dupa ce am iesit din urmatoarea localitate au inceput sa ma avertizeze cu niste lumini intermitente ce se aflau pe bordul loganului; la inceput nici nu i-am bagat in seama, abia cand au ajuns in dreptul meu au inceput sa claxoneze si sa-mi faca semn sa opresc...am oprit, mi-au luat actele ,mi-au insirat faptele si m-au indrumat sa merg sa-i astept catre primul refugiu de pe sosea. mi-au intocmit un proces vrebal unde au specificat ca am depasit viteza legala in doua localitati pedepsindu-ma de doua ori la acelasi articol cu cate 6 puncte penalizare, deci in total 12puncte penalizare si amenda contraventionala de 1520 lei.
e corect sa mi-o incasez urmarita de masina cu radar in doua localitati si pe un singur proces verbal,
cand se prescriu punctele de penalizare, la 6 sau la 12 luni?

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
hvz, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelian222 , utilizator 18:28, 11 Februarie 2014
Din pacate este trist si foarte frecvent. Va sfatuiesc sa faceti contestatie la PVC. Daca mergeti la un avocat, poate aveti noroc si identifica si cauze de nulitate. Termenul este de 15 zile de la comunicare. Punctele se sterg in 12 luni. Mult succes!
Apa_dulce a scris:

Punctele se sterg in 12 luni.

oug195
art.103 -
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
Apa_dulce a scris:

Din pacate este trist si foarte frecvent. Va sfatuiesc sa faceti contestatie la PVC. Daca mergeti la un avocat, poate aveti noroc si identifica si cauze de nulitate. Termenul este de 15 zile de la comunicare. Punctele se sterg in 12 luni. Mult succes!

este corect modul de actiune al politistilor, sa ma alerge 15 km pt a ma inregistra, cu o masina fara insemnele MAI?
si cate 6 puncte date de doua ori???

Imi cer scuze ca te intreb (stiu ca nu sunt in masura sa judec) : dar din partea ta a fost corect sa circuli cu 93km/h in localitate punand in pericol viata poate a unora dintre noi aflati aici pe forum?
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
stelian222, utilizator
stelian222 a scris:

Imi cer scuze ca te intreb (stiu ca nu sunt in masura sa judec) : dar din partea ta a fost corect sa circuli cu 93km/h in localitate punand in pericol viata poate a unora dintre noi aflati aici pe forum?

.
nu asa se pune problema, cati nu conduc de-o asa maniera ca mine - incalcand legea- fara sa puna viata cuiva in pericol, doar ca nu sunt prinsi...vb aceea "hotul neprins - negustor cinstit"
si la 50 km/h poti face accident daca ai obtinut permisul in jud. arges

Alte discuții în legătură

Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Puncte penalizare legea rutiera catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Am intrat ieri direct in radar, 75 km/h in localitate. Amenda 210 lei in 48 de ore si 3 puncte penalizare la permisul de conducere. N-avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 ... Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua, Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 41km in localitate (91 pe radar) si pentru ... (vezi toată discuția)