avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... puncte penalizare legea rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

puncte penalizare legea rutiera

Buna ziua!

Am intrat ieri direct in radar, 75 km/h in localitate. Amenda 210 lei in 48 de ore si 3 puncte penalizare la permisul de conducere.

N-avea rost sa fac figuri, nu am avut obiectii, conditiile erau clare.

Intrebare : dupa cat timp se sterg punctele de penalizare primite odata cu amenda?

Ca sa stiu cata vreme sa fiu precaut... :D
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 10:06, 22 Februarie 2016
Punctele de penalizare se prescriu in termen de 6 luni de la obtinerea lor.
Precaut e bine sa fiti mereu, punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
....:) ei..bine ca trebuie sa fiti precaut doar 6 luni..dar ce va faceti , vine vara..autostrada..chiar m-ati amuzat..:D
Multumesc tuturor de informatii!

Sigur, precaut sunt mereu, mai ales ca, in majoritatea timpului, e si fiica-mea in masina, care are 5 ani.

Am prins un camion din urma, care mergea ceva mai incet, l-am depasit ..... si, cand m-am repliat pe dreapta, sa inchei depasirea....am vazut radarul......si doi politisti zambind draceste in masina cu radarul....

300 de metri mai incolo, dupa o curba, alt individ politist, desigur zambind, m-a oprit si m-a luat direct: "N-am ce sa iti fac...."

Am semnat si eu procesul verbal.....tot zambind!
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
catalinm75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda radar incardare gresita ca puncte ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru contestarea unei amenzi auto. Pe un drum din VL cu viteza max 50km/h am fost inregistrati cu 82 km/h de o masina ... (vezi toată discuția)
Este corect? hvz hvz ieri mi-am luat-o rau de tot. am fost surprinsa de radar cu 93 km/h in localitate; stimabilii politisti m-au urmarit aprox. 15 km mergand in spatele meu ... (vezi toată discuția)
Sustinere depasire pe linie continua fara dovada. Oana_87 Oana_87 Buna ziua, Ieri, in drum spre Alexandria, in apropierea satului Gorieni, am depasit un camion, pe drum drept, dupa care au urmat doua curbe si apoi intrarea ... (vezi toată discuția)