ma_popescu a scris:
Pe un drum din VL cu viteza max 50km/h am fost inregistrati cu 82 km/h de o masina de politie in mers, echipata cu radar, venind din sens opus. (...)
politistul ne-a comunicat sanctiunea: 3 pcte de amenda si 4 pcte penalizare.
Am semnat si am plecat.
Cand sa platim in 48h, ni se cer 210 ron.
Ne uitam mai bine pe hartie, ne daduse 8 (opt) pcte de amenda = 560 ron; 4 pcte penalizare si 210 ron de platit in 48 h.
Amenda aplicata este de
6 pct.-amenda (6 x 70 = 420 / 2 =
210 in 48 h) si 4 pct. penalizare ptr depasirea cu 31-40 km.h a vit. max.
3 pct amenda nu avea cum sa va dea ptr ca s-ar incadra la clasa I de sanctiuni.
Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în
clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2)
Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi
conducătorului de autovehicul sau tramvai
care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).
Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
c)
4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
3.
depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
Platiti 210 lei in 48h si trimiteti chitanta politiei prin posta cu confirmare de primire altfel este posibil sa va vina alaturi de impozit anul viitor in scrisoarea de la primarie .
Poate 6 poate seamana cu 8 in pverbal, daca ati fost inregistrat nu aveti sanse la contestare la aceasta viteza, >30 km/h.