Politistul a aplicat 6 puncte amenda in valoare de 510 lei pentru depasirea vitezei in localitate cu 38 km/h pe portiune de drum cu 50 km/h. cred ca se incadreaza la 4 puncte amenda...
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).
Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
3. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
Punctul amenda nu este acelasi lucru cu punctul de penalizare.
Amenda itp expirat
eu1983
Buna ziua ,
La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat .
Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)