avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sustinere depasire pe linie continua fara dovada.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sustinere depasire pe linie continua fara dovada.

Buna ziua,
Ieri, in drum spre Alexandria, in apropierea satului Gorieni, am depasit un camion, pe drum drept, dupa care au urmat doua curbe si apoi intrarea in sat. La intrare in sat, se afla un echipaj de Politie care m-au tras pe dreapta pe motiv ca am depasit in zona interzisa a acestei manevre; l-au oprit si pe soferul care conducea camionul ca martor. Respectivul a spus ca da, l-am depasit in zona de interzicere.

Faza este ca Politia nu m-a vazut cand am facut depasirea pentru ca aceasta s-a facut inainte de a trece de cele doua curbe. Ei erau la intrarea in sat. Deci ce sa inteleg? Ca Politia era ''in mana-n blana'' cu soferul respectiv. Nu au dovada video, doar declaratia soferului care poate fii falsa. Vreau sa apelez la serviciile unui avocat si sa depun contestatie.

Totusi va intreb ce sanse de castig am? Carnetul mi-a fost suspendat pe 30 de zile si problema este ca in aceasta perioada, pana pe 15 septembrie cel putin, am mare nevoie de el.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana_87 , utilizator 16:44, 22 Iulie 2012
juridic nu stiu ce poti face acum, dar pentru a preveni pe viitor probleme de genul acesta poti cumpara o camera video auto si ai mereu dovada cu tine pt orice faci sau nu faci.
Nu veti reusi sa rezolvati problema imediat. Termenele la instanta sunt f. lungi, cel putin 6 luni pana la primul termen.Sarcina probei in astfel de contestatii, revine organului constatator.
Sa-nteleg ca nu am sanse de castig? Politia nu a vazut faza. De ce m-a oprit? De unde stia ca am facut depasirea? Un alt echipaj de politie, in zona, nu exista. Din situatia asta se releva doar faptul ca politistul si cu soferul se cunosteau si s-au sunat... altfel nu prea are cum.
Nu mi se pare deloc normal si corect. Era pus pe luat carnete, mi-a spus: ''E primul pe ziua asta, de acum incolo urmeaza multe!''. Aaaa! Si inca o replica: ''Domnisoara, a fost Basescu suspendat, dumneavostra 30 de zile nu muriti!''
Inca un detaliu, nu eram singura in masina, eram cu mama. Daca o pun ca martor?

Stiu ca dureaza foarte mult, dar cel putin in perioada asta conduc ... nu este un motiv plauzibil, dar totusi.
Recunosc, am fost foarte ''desteapta'', daca stiam cum, puteam sa rezolv problema pe loc, dar de... fiind prima oara cand ma lovesc de astfel de situatii in care ,efectiv, am ramas tablou!

Multumesc si mai vorbim.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
Oana_87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea unui accident roxy57 roxy57 Buna, apelez la dvs. in caz disperat. Sotul meu se indrepta catre Medias la volanul unei dubite, cand intr-un sat, intr-o curba, o femeie de 74 ani traversa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ce sanse am? unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! In urma cu 4 zile am depasit o masina cu Scoala , la iesirea dintr-o curba semnalizata cu un singur panou pentru curbe periculoase. [i]Panouri ... (vezi toată discuția)
Depasire pe linie continua Ionut2032 Ionut2032 Am depasit un camion pe linie continua la coborare in panta avem vizibilitate 200-300metri echipajul de politie se afla la circa 1km fata de mine m-au vazut ... (vezi toată discuția)