avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Mi-a fost supendat permisul pentru o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 ...

Buna ziua,

Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 41km in localitate (91 pe radar) si pentru nesemnalizarea intentiei de depasire.

La prima fapta am primit 9 puncte de amenda si 6 de penalizare, iar la a 2 a doar avertisment, fara nici un punct de amenda sau penalizare.

DIn cate stiu si m am informat permisul se retine la o viteza de peste 50 km/h sau la acumularea a 15 puncte de penalizare.

O sa contest in instanta procesul verbal, insa voiam sa stiu daca sunt bine informat. A procedat corect politistul ?

Multumesc in avans !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:46, 26 Iulie 2022
Nu stim daca a procedat corect sau nu. V-as recomanda sa mai cititi o data PV de contraventie, poate v-a scapat ceva.
Intr-adevar, pentru depasirea limitei de viteza cu 41 km/h este doar amenda, nu se suspenda (deloc) permisul.
Ce articol din OUG 195/2002 e trecut pentru suspendare ? Poate a gresit doar numarul de zile. Si ar fi o eroare materiala. Adica limita sa fi fost mai mica de 50Km/h in acea zona si sa va fi incadrat corect la articol, gresind doar numarul de zile.

[ link extern ]

Este trecut articolul 111/1/c , Am citit si recitit procesul verbal si din punctul meu de vedere nu avea cum sa mi-l retina. Limita nu cred ca era mai mica, era localitate, insa banuiesc ca ar fi trebuit sa precizeze. Multumesc in avans !
Articolul 111/1/c nu se refera la suspendare, ci la retinere. E ciudat , Trebuie completate datele privind fapta savirsita, ce articol o prevede, din ce act normativ, ce articol de lege sanctioneaza fapta si ce act normativ prevede asta. Pentru suspendare sunt articolele 100, 101 si 102 din OUG 195/2002.
Da, aceea era pentru retinere. Credeam ca la acela va referiti. Insa mai sunt pe procesul verbal si urmatoarele :

Articol Prevedere ------- Act Normativ ------- Articol Sanctionare
121/1 ------ HG 1391/2006 ------- 102/2 ------ cele 3 de aici au actul normativ ab 195/2002
------------=================== 108/1/d/3
------------ --------------------------- 101/3/g

118/1/B ------- HG 1391/2006

Acestea sunt trecute in procesul veribal. Sper ca am inteles bine scrisul. Am cautat articolele insa ma trimite de la unul la celalalt si nu mai inteleg nimic.

Multumesc frumos Latka, inca o data pentru ajutor !

P.S. : Am incercat sa le pun pe coloane insa din cate vad dupa ce postez nu se mentin !
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
Ing3ras86, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a dat 60 de zile pentru 101/3/g "nerespectarea regulilor privind depasirea" + avertisment, iar pentru viteza, peste 40 km/h depasire limita -.9 puncte amenda si 6 de penalizare. (102/2 coroborat cu 108/1/d/3)

V-a incadrat corect, din punctul meu de vedere. Puteti da de reducere, de la 60 la 40 de zile, dar trebuie sa luati testul 13/15 in primele 20 de zile de suspendare si sa depuneti tot in acest interval cererea.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Incadrarea gresita a amenzii in pv duce la anularea lui? serpe66 serpe66 am luat un radar cu 85km/h in localitate...deci am depasit cu 35 km/h...mi s-a intocmit pv cu 6 puncte amenda (324 lei) si 3 puncte penalizare : fapta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 09.12.2022 am fost oprit de catre un echipaj ... bahrim_mihai bahrim_mihai Buna ziua, In data de 09.12.2022 am fost oprit de catre un echipaj de politie in localitatea Focsani, pentru a mi se comunica faptul ca am fost surprins de ... (vezi toată discuția)