avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiJiligan

Activitate AndreiJiligan

Răspuns la discuția Evitare dubla impozitare Belgia
Sunt inregistrat in ROI , am facturat perfect legal fara TVA. Ce se intimpla cu acest TVA daca suntem obligati din urma sa ne inregistram la fiscul belgian ? pana in cele 183 de zile am procedat perfect legal
Nu imi este clar cum au sa faca impozitarea din urma daca am depasit 183 zile.
Sa presupunem ca am stat 210 zile , inainte de cele 183 zile s-a facturat la clienti fara TVA conform dreptului de a factura fara TVA intracomunitar. Va trebui platit acest TVA din urma ? Nu stiam ca vom depasi 183 zile in momentul cand facturam luna de luna, s-a prelungit proiectul si nu puteam sa las clientul cu proiectul neterminat conform contractului pe care il aveam cu clientul respectiv. Deasemena se vor aplica toate deducerile la care am dreptul in statul respectiv ? (intretinere copii ,sotie , etc, sotia nu a lucrat in perioada respectiva)
Răspuns la discuția Independent detasat in Luxembourg
Buna ziua ,

cum ati rezolvat cu impozitarea in Belgia ? posibil sa fiu si eu intr-o situatie similara. Multumesc
Buna ziua ,

cum ati rezolvat cu impozitarea in Belgia ? Posibil sa fiu si eu intr-o situatie similara , nu am stiut de legea celor 183 de zile
Buna ziua,

Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile .
La momentul respectiv nu am realizat ca am depasit termenul de 183 zile deoarece nu stiam de legea respectiva(fiscul poate dovedi acest lucru deoarece am zilele inregistrate la firmele la care am lucrat ). Dupa aceea in 2013 nu am mai lucrat decat 100 zile .

Pot fi pus sa platesc contributiile din urma ? Eu am platit contributiile la statul roman .
Cum imi vor calcula contributiile daca se ajunge aici ? Voi avea voie sa imi fac deduceri de cheltuieli aferente anului respectiv pentru a micsora baza de impozitare ?
Este considerata evaziune fiscala ?

Un caz similar poate fi si cu un pfa strain care desfasoara activitati pe teritoriul romaniei mai mult de 183 de zile

Va multumesc