avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Independent detasat in Luxembourg
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Independent detasat in Luxembourg

Buna ziua.
Sunt un lucrator independent detasat in Luxembourg si am locuit in Belgia, atat anul trecut (pentru perioada fiscala 2012), si respectiv anul acesta (in perioda fiscala 2013) mai putin de 6 luni pe fiecare an. Am primit de la Agentia fiscala din Belgia declaratia de venituri si nu stiu in baza carui text de lege sa dovedesc ca sunt in continuare sub incidenta tarii de origine (perioada de sedere este de mai mica de 6 luni pe an) - asa cum am citit pe Europa.eu - Detachement. Mentionez ca am primit acum cateva zile Cardul de inregistrare.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: AndreiJiligan , utilizator 06:26, 11 Februarie 2014
Daca ai lucrat ca independent in aceasta tara achiti si taxele de rigoare. O data cu plecarea din aceasta tara era necesar sa iti inchei bilantul fiscal si sa anunti incetarea activitatii pe teritoriul tarii respective.
Am lucrat ca independent fiind detasat din Romania in Luxembourg, in baza formularului A1. Am locuit in Belgia mai putin de 6 luni anul trecut si pot spune acest lucru si pentru acest an fiscal. Am citit in informatiile despre detasare astfel: un independent detasat ramane sub incidenta statului care l-a detasat daca nu depaseste o perioada de sase luni pe an ([ link extern ] .
Daca ati putea sa imi indicati un regulament, o directiva, conventie care sa prevada cele de mai sus cu privire la independentii detasati, v-as fi tare recunoscatoare.
Va multumesc.
Buna ziua ,

cum ati rezolvat cu impozitarea in Belgia ? posibil sa fiu si eu intr-o situatie similara. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare dubla impozitare belgia al0207ex al0207ex Buna ziua, Sunt reprezentantul unui ONG,inregistrat in Romania, detasat in Belgia.Venitul il am exclusiv in Romania,unde platesc toate taxele ,impozitele. ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Daca ma puteti ajuta sa elucidez acest aspect: Firma de constructii care isi desfasoara activitatea in mare parte in afara tarii. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Obtinere a1 muncitori detasati in ue nicoletachiorescu nicoletachiorescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema de obtinere a formularului A1 Suntem o SRL care are un contract cu o PJ din Germania pentru efectuarea de ... (vezi toată discuția)