avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate GABRIELAHUGEANU

Activitate GABRIELAHUGEANU

Societatea SRL A are 2 obiecte de activitate diferite, 50 de angajati si a depus proiect de divizare a activitatii, care speram sa fie aprobat de judecator. Prin acest proiect, activitatea 1 se va desfasura pe societatea A, iar activitatea 2 se va desfasura(muta) pe societatea B (existenta deja la momentul depunerii proiectului de divizare). Cele 2 societati au aceeasi asociati.
Daca proiectul se va aproba, din ian.2023 cele doua firme A si B (cu CUI-uri si sedii diferite) vor avea obiecte de activitate diferite. O parte din angajatii firmei A, care desfasurau activitatea doar pe domeniul 2, vor fi transferati pe firma B. Alta parte din angajatii firmei A (contabilitatea) tineau evidenta contabila in firma A (pentru ambele ob.de activitate).
1. Cum se va tine evidenta contabila la cele doua firme dupa divizare? Ce fel de contracte vor avea acesti angajati ?
2. Cele 2 firme formeaza un grup de firme? Avand in vedere noile modificari la Codul muncii, acesti angajati intra sub incidenta art. referitor la "Contractul individual de muncă cu mai mulţi angajatori"?
Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt urmarile?Se poate intra in somaj?
Va multumesc.