Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: pana luna trecuta, am fost angajata la o casa de expeditii, care intermediaza transporturi. Asta inseamna ca incheiam contracte cu clientii care au marfuri, pe de o parte si cu transportatorii, pe de alta parte. Contravaloarea curselor ne intra noua in cont, de la client, iar ulterior noi plateam transportatorilor. Firma are acum datorii mari (nu este in dizolvare sau faliment), astfel ca un anumit transportator nu si-a primit banii la termen. Contractul a fost incheiat de mine, in calitate de angajat al firmei. Evident, nu eu mi-am insusit respectiva suma. In contract este specificat numele meu, iar transportatorul ma ameninta ca ma da in judecata pe mine si nu firma. Se poate intampla asa ceva? Mentionez ca la acest moment lucrez la o alta casa de expeditii.
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in octombrie 2008 am cumparat o garsoniera (contract de vanzare-cumparare), insa nu am ajuns sa inregistrez tranzactia la Primarie, asa cum se procedeaza in mod normal. In schimb, mi-am schimbat buletinul, cu noua adresa, chiar in acea perioada.
Intrebarea mea este ce sanctiune pot primi pentru neinregistrarea la Primariei si daca voi plati impozitul retroactiv pentru perioada scursa de la cumpararea garsonierei si pana acum. Mentionez ca fosta proprietara era o persoana cu handicap, iar in cei peste 5 ani care au trecut de la tranzactie, nu am primit plicuri de la Primarie, pe numele ei, pentru plata impozitului. Va multumesc!