Va multumesc pentru raspunsul acordat in legatura cu care, pot sa va spun ca, partea cu necontopirea si cu ce ar fi trebuit sa stiu, o stiam. :sorry:
Asa cum spuneam, termenul de incercare/proba de 5 ani a trecut si este adevarat ca in acel termen mi s-a intocmit un dosar penal, dar cat timp cauza se afla pe rolul unei instante, din cate stiu, sunt considerat nevinovat. :innocent:
Doar in cazul in care, la sfarsitul procesului as fi gasit vinovat de savarsirea unei infractiuni, si condamnat, s-ar putea vorbi despre executarea pedepsei suspendate.:rolleyes:
Nelamurirea mea este urmatoarea, in cazier nu ar trebui sa figureze ca ma aflu in calitate de inculpat intr-un proces penal? :foottap:
Este firesc sa contina cazierul o pedeapsa care chiar daca era cu suspendare, dar am executat-o deja de un an mergand lunar la serviciul de probatiune? :foottap:
Va multumesc si va doresc o duminica perfecta! :flowersblue:
Buna seara!
Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume;
In anul 2007 am fost condamnat pentru consum de substante interzise la 1 an si 8 luni cu suspendare si 5 ani de prezentare la serviciul de probatiune.
A trecut acest termen de 5 ani de incercare insa, pe la mijlocul termenului am facut o alta boacana #-o , tocmai era perioada flower power cu asa zisele plante etnobotanice si profitand de oportunitatea ivita pe piata, am avut activitati comerciale cu asemenea tipuri de produse. X-(
In anul 2012, mi s-a intocmit un dosar penal X-( in care, am calitatea de inculpat si in prezent, cauza se afla pe rolul unei instante de apel.
In luna martie 2013, mi s-a terminat termenul de proba si la biroul unde ma prezentam, am fost informat ca din cazier mi se va sterge automat condamnarea de 1 an si 8 luni cu suspendare, respectiv cei 5 ani de dat cu subsemnatul la serviciul de probatiune.
Apoi, m-am dus la serviciul care emite cazierele si surpriza, in cazier a ramas mentionata condamnarea, spunandumi-se ca, nu va disparea atata timp cat am pe rolul instantelor de judecata noul proces.
Intrebarea mea ar fi: este normal sa fie mentionata in cazier condamnarea chiar daca mi-am ispasit pedeapsa? :foottap:
Eu vreau de atunci sa ma tot angajez si cu cazierul patat am fost deja de doua ori refuzat si ma intreb, daca procesul tine sa zicem inca 2 ani, in totata aceasta perioada eu nu voi reusi sa ma angajez, avand inscris in cazier o condamnare care, in mod firesc trebuia sa nu apara? :confused:
Va multumesc!