Am o problema mai putin obisnuita. Sunt angajat si sunt instrumentist ( cu licenta) la trompeta. Am un coleg care canta la acelasi instrument cu mine, numai ca are un salariu mai mare cu 450 lei decat mine. Eu cand am aflat, am refuzat sa mai cant trompeta 1 ( adica ceea ce e mai greu dintr-un concert sau spectacol,) considerand ca al meu coleg fiind platit mai bine trebuie sa faca acest lucru. Conducerea ma obliga si ma ameninta sa cant cu banii pe care -i primesc. Colegul in cauza nu face fata sa cante si este prieten cu conducerea. Unde trebuie sa ma adreses ca sa-mi caut drepturile privind aceasta situatie/
Sunt angajat la o institutie bugetara si intre timp am iesit si la pensie in 2012 cu o pensie de 1263 desi am 53 de ani, dar sunt artist instrumentist (trompeta) si am beneficiat de grupa 1 . Acum sunt in continuare angajat la institutie, dar noua conducere ma obliga, verbal bineinteles, sa i-mi dau demisia si sa devin colaborator pe o perioada determinata de un an.
Vreau sa stiu, daca ,legal au dreptul sa faca acest lucru.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Acum catva ani o ruda de-a mea a dat concurs pe un post de referent, in urma caruia a fostfost angajata cu salariul maxim pt acel post. Deci a luat concursul cu un calificativ maxim. Intre timp in cadrul srviciului, ruda mea a refuzat sa participe la anumite ilegalitati pe care le facea conducerea acelei institutii si in concluzie i s-a desfacut contractul de munca dupa cateva luni, pe motiv ca a fost angajata de proba.
Mentionez ca persoana respectiva avea experienta in domeniul respectiv de peste 20 ani si e vorba de4 o institutie bugetara.
Mai poate da acum in judecata institutia pentru aceasta nedreptate?
Multumesc anticipat.
Sunt angajat intr-o institutie bugetara de cultura cu contract pe perioada nedeterminata. In acelasi timp sunt si pensionar din 2012. Am dreptul sa-mi profesez in continuare meseria in aceasta institutie avand in vedere ca nu mai sunt si alti solicitanti pentru ocuparea postului?