Asta si intentionam, sa fac vanzare cumparare pe numele meu, pe partea bunicii. Am omis sa precizez ca mai exista un nepot care nu are nicio pretentie. Cum se poate proceda in acest caz ? Fiicele renunta la succesiune, noi cei trei nepoti mostenim, apoi eu si varul meu cedam/donam surorii mele acea parte sau renuntam si noi la randul nostru la succesiune ?
In cazul meu, bunica fiind ruda de gradul II , contractul se face pe o suma modica (donatie ascunsa) ? Din cate am inteles nu se face calculul la pretul de catalog ci la cel la care s-au inteles partile.
Sa inteleg ca pasii ar fi : succesiune, vanzare-cumparare (in cazul meu), si apoi cartea funciara pe numele nostru - noii proprietari- ? Se pot face vanzarea si succesiunea fara cartea funciara ?
Voi merge sa ma interesez si la primarie pentru eventuale acte si proceduri dar momentan nu locuiesc in orasul respectiv.
Buna seara,
Mi-as dori sa ma ajutati intr-o problema “complicata” daca puteti. Situatia este urmatoarea :
1. Exista un teren concesionat pe numele bunicului meu, “in folosinta vesnica”(dupa cum scrie in contractul incheiat) din anul 1968,suprafata de 250mp. Situat in Fetesti Ialomita.
2. Pe acel teren s-a contruit atunci (1968) o casa de catre bunicii mei.
3. Bunicii au divortat in 2002.
4. Bunicul a decedat in 2007.
5. Bunica impreuna cu fiicele s-au retras inainte de moartea bunicului in alt oras.
6. In casa am ramas eu si sora mea si am dori sa facem actele pe numele nostru. Partea revenita prin partaj bunicului sa ramana surorii mele , iar cealalta parte mie.
Din cate am inteles ar trebui sa incepem cu cartea funciara, dar la CF trebuie dreptul de proprietate anexat.
O alta problema este ca bunica a suferit anul trecut un anevrism cerebral, momentan este constienta dar mobilitatea ii este redusa asa ca dreptul de semnatura al ei il are una din fiice (matusa mea). Fiicele ei – adica 2 matusi si mama mea nu au nicio problema in a ne ceda proprietatea si avem toata sustinerea lor.
Care sunt pasii care trebuie urmati pentru ca eu si sora mea sa devenim proprietari ?
O alta intrebare ar fi : Avand in vedere ca partea care imi revine mie i-a fost data bunicii prin partaj la divort si ea este in viata, mai trebuie facuta vre-o mostenire chiar daca dreptul ei de semnatura apartine acum fiicei ei ?
Pe partea surorii mele avand in vedere ca bunicul nu mai este in viata banuiesc ca va fi nevoie de deschiderea succesiunii ?
Cartea funciara se face pe toata casa. Impartirea casei se face conform deciziei de partaj sau cum ? Noi am fi vrut sa avem adrese diferite pentru a ne racorda separat la utilitati.
Multumesc anticipat !