avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate elizastanomir

Activitate elizastanomir

In calcul pensiei anticipate partial nu a fost inclusa indemnizatia primita in perioada 01.11.1995 - 01.04.2001 ca membru Consiliu Administratie al unei societati comerciale pe actiuni, conform adeverinta angajator depusa la dosar, din care rezulta ca s-a platit CAS.
Mentionez ca la acelasi angajator - societate comerciala pe actiuni - am avut calitatea de salariat cat si pe cea de membru in C.A. ales de A.G.A. fiind actionar.
Am sesizat Casa Locala de Pensii si am primit urmatorul raspuns:
“ Conform art 128 ali. 2din Norme de aplicare a Legii 263/2010 publicate in HG 257/2011 pt perioadele anterioare datei de 01.04.2001 in care o persoana a cumulat 2 functii, la stabilirea punctajelor anuale se utilizeaza salariile brute sau nete , dupa caz, inclusiv sporurule cu caracter permanent corespunzatoare functiei de baza. In cazul dvs pt perioadele anterioare datei de 01.04.2001 indemnizatia aferenta functiei de membru in Consiliu Administratie nu se valorifica, iar dupa data de 01.04.2001, sumele aferente se regasesc in baza CAS.”
Concluzia Casei de Pensii este ca “pensia este legal si corect stabilita iar cererea se claseaza la dosar”.
Ulterior primirii acestui raspuns am aflat ca trebuie sa depun contestatie la Comisia Centrala de Contestatii a Casei Nationale de Pensii dar termenul de 30 zile de la primirea raspunsului este depasit.
Ma adresez dvs cu rugamintea de a-mi recomanda baza legala la care sa fac referire in contestatie precum si alte sfaturi, pe care sa le urmez pentru a obtine includerea in calcul pensie a indemnizatiei primita ca membru in Consiliu Administratie in perioada 01.11.1995 - 01.04.2001 conform adeverinta angajator.
Va multumesc.
Alexandra