avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Baza legala pentru includerea in calcul pensiei a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Baza legala pentru includerea in calcul pensiei a indemnizatiei membru Consiliu Administratie.

In calcul pensiei anticipate partial nu a fost inclusa indemnizatia primita in perioada 01.11.1995 - 01.04.2001 ca membru Consiliu Administratie al unei societati comerciale pe actiuni, conform adeverinta angajator depusa la dosar, din care rezulta ca s-a platit CAS.
Mentionez ca la acelasi angajator - societate comerciala pe actiuni - am avut calitatea de salariat cat si pe cea de membru in C.A. ales de A.G.A. fiind actionar.
Am sesizat Casa Locala de Pensii si am primit urmatorul raspuns:
“ Conform art 128 ali. 2din Norme de aplicare a Legii 263/2010 publicate in HG 257/2011 pt perioadele anterioare datei de 01.04.2001 in care o persoana a cumulat 2 functii, la stabilirea punctajelor anuale se utilizeaza salariile brute sau nete , dupa caz, inclusiv sporurule cu caracter permanent corespunzatoare functiei de baza. In cazul dvs pt perioadele anterioare datei de 01.04.2001 indemnizatia aferenta functiei de membru in Consiliu Administratie nu se valorifica, iar dupa data de 01.04.2001, sumele aferente se regasesc in baza CAS.”
Concluzia Casei de Pensii este ca “pensia este legal si corect stabilita iar cererea se claseaza la dosar”.
Ulterior primirii acestui raspuns am aflat ca trebuie sa depun contestatie la Comisia Centrala de Contestatii a Casei Nationale de Pensii dar termenul de 30 zile de la primirea raspunsului este depasit.
Ma adresez dvs cu rugamintea de a-mi recomanda baza legala la care sa fac referire in contestatie precum si alte sfaturi, pe care sa le urmez pentru a obtine includerea in calcul pensie a indemnizatiei primita ca membru in Consiliu Administratie in perioada 01.11.1995 - 01.04.2001 conform adeverinta angajator.
Va multumesc.
Alexandra
Cel mai recent răspuns: elizastanomir , utilizator 13:00, 20 Februarie 2014
1. Raspunsul Casei de Pensii este corect, asa prevedea legea pensiilor de dinainte de 01.04.2001.

2. Puteti sa faceti sesizare la CCC si sa invocati faptul ca vi s-a retinut CAS pe acele sume.

3. Daca raspunsul este tot negativ va puteti adresa Tribunalului.

Va multumesc.
Alexandra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de recalculare a pensiei calculata eronat giv giv Buna ziua! Doresc sa va prezint urmaroarea problema. Mama mea a optat pentru pesionarea anticipata datorita unor imprejurari (limita de varsta pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie acord global negu negu Incepand cu 01.03.2011 m-am pensionat partial anticipat. La determinarea punctajelor lunare, Casa de pensii nu a tinut cont de acordul global, desi societatea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt pensionata din 2018, pe atunci nu se luau în ... heidrun heidrun Bună ziua,sunt pensionata din 2018,pe atunci nu se luau în calcul veniturile nepermanente,iar acum cei de la casa de pensii mă trimit la instituția unde am ... (vezi toată discuția)