Am uitat sa va spun ca veti adresa contestatia Comisiei Centrale din cadrul CNPP, insa o veti depune la casa de pensii care o va trimite mai departe cu tot cu dosar de pensie. Comisia Centrala de Contestatii va verifica intreg dosarul, nu numai contestatia. Deci va fi verificata intreaga modalitate de stabilirea a pensiei mamei dvs.
La raspunsul 2 va intreb la ce bun a mai facut Casa de pensii adresa la angajator sa specifice daca pentru acele sporuri s-a calculat si virat CAS daca spuneti ca se gaseste in evidenta lor informatizata?
Raspunsul meu este ca habar nu am. Nici macar nu inteleg ce ar fi putut sa afle de la angajator pentru perioade ulterioare datei de 1 aprilie 2001. Va pot spune, daca doriti, toate prevederile din Legea nr. 19/2000 potrivit carora angajatorii depuneau lunar declaratiile la casa de pensii, incepand cu data de 1 aprilie 2001. Absolut toate veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS se afla in evidenta lor informatizata, la Compartimentul/Biroul/Serviciul Evidenta contribuabili sau Stagii (nu stiu cum se numeste exact in judetul in care locuiti).
Raspunsul dat de angajator ca sumele s-au impozitat si virat corespunzator pentru acele sporuri nefiind luat in calcul la stabilirea drepturilor banesti deoarece decizia de pensionare fiind deja emisa consider ca nu a luat in calcul aceste sume.Unde gresesc?
Nu am inteles raspunsul angajatorului, insa nu dvs. gresiti aici. Eu nu am mai auzit de raspunsuri ale angajatorilor in baza carora sa se stabileasca drepturi de pensie. Se valorifica veniturile din carnetul de munca si din adeverinte. In raspunsurile angajatorilor nu sunt mentionate venituri.