avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate pladana

Activitate pladana

In cazul unei cladiri cu destinatie mixta unde fizic se pot delimita spatiile dar nu exista nici un document din care sa rezulte suprafata folosita in scop nerezidential (contract de inchiriere, contract de comodat, documentatie cadastrala) si cheltuielile cu utilitatile sunt in sarcina persoanei fizice, trebuie facut raport de evaluare pentru evidentierea suprafetei folosite in scop economic sau cladirea se incadreaza la impozit rezidential?
Buna ziua,
In anul 2008 in urma unui proces de granituire, intentat de vecin, am castigat prin uzucapiune o suprarfata de 6 mp (intre cele 2 proprietati exista un gard construit in anul 1970) instanta dispunand si rectificarea cf-ului de la 1641 mp la 1681 mp. Vecinul avea inscris in cf 3196mp iar dupa efectuarea expertizei topografice din cadrul procesului s-a stabilit ca are o sprafata de 3113 mp (el nu a cerut in cadrul procesului rectificarea cf-ului).In dec.2008 vecinul a mers la Cartea Funciara si a cerut pe baza sentintei rectificarea cf-ului sau, iar in urma acestui fapt eu am fost intabulata in cf-ul lui cu suprafata de 6 mp, acestuia rectificandu-i-se cf-ul la 3113 mp. In martie 2009 mi-am intabulat si eu sentinta la Cartea Funciara, cf-ul meu rectificandu-se de la 1641 mp la 1681 mp (suprafata care include si cei 6 mp).Deci in momentul de fata eu am cei 6 mp cuprinsi in suprafata rectificata si sunt intabulata si in cf-ul lui cu 6 mp. Avocatul vecinului a insistat sa merg la notar sa-i vand cei 6mp sau sa renunt la ei. Eu sunt de acord sa merg la notar sa dau o declaratie din care sa reiasa faptul ca eu am cei 6 mp cuprinsi in Cf-ul meu, dar avocatul lui a spus ca nu ii ajuta cu nimic acest lucru.
Va rog sa ma sfatuiti care este calea legala pentru a iesi din aceasta situatie.
Nu se poate face o cerere in instanta prin care sa se constate faptul ca cei 6 mp sunt cuprinsi si in suprafata mea si in cf-ul lui si sa fiu scoasa din cf-ul lui?
Va multumesc.