Buna ziua,
In anul 2008 in urma unui proces de granituire, intentat de vecin, am castigat prin uzucapiune o suprarfata de 6 mp (intre cele 2 proprietati exista un gard construit in anul 1970) instanta dispunand si rectificarea cf-ului de la 1641 mp la 1681 mp. Vecinul avea inscris in cf 3196mp iar dupa efectuarea expertizei topografice din cadrul procesului s-a stabilit ca are o sprafata de 3113 mp (el nu a cerut in cadrul procesului rectificarea cf-ului).In dec.2008 vecinul a mers la Cartea Funciara si a cerut pe baza sentintei rectificarea cf-ului sau, iar in urma acestui fapt eu am fost intabulata in cf-ul lui cu suprafata de 6 mp, acestuia rectificandu-i-se cf-ul la 3113 mp. In martie 2009 mi-am intabulat si eu sentinta la Cartea Funciara, cf-ul meu rectificandu-se de la 1641 mp la 1681 mp (suprafata care include si cei 6 mp).Deci in momentul de fata eu am cei 6 mp cuprinsi in suprafata rectificata si sunt intabulata si in cf-ul lui cu 6 mp. Avocatul vecinului a insistat sa merg la notar sa-i vand cei 6mp sau sa renunt la ei. Eu sunt de acord sa merg la notar sa dau o declaratie din care sa reiasa faptul ca eu am cei 6 mp cuprinsi in Cf-ul meu, dar avocatul lui a spus ca nu ii ajuta cu nimic acest lucru.
Va rog sa ma sfatuiti care este calea legala pentru a iesi din aceasta situatie.
Nu se poate face o cerere in instanta prin care sa se constate faptul ca cei 6 mp sunt cuprinsi si in suprafata mea si in cf-ul lui si sa fiu scoasa din cf-ul lui?
Va multumesc.
Ba da, asa ar trebui. Trebuie vazuta si hotararea, de acolo problema, nu ati facut o cerere de lamurire a hotararii? A trecut mult, nu mai puteti ataca?