avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac impotriva incheierii de intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac impotriva incheierii de intabulare

ce cale de atac am impotriva incheierii de intabulare prin care un vecin si-a intabulat in cursul anului 2008 si o fasie din terenul meu ?
Arat ca am luat cunostinta de aceasta solicitand un extras de carte funciara in martie 2009.
Cel mai recent răspuns: fd , utilizator 12:00, 28 Aprilie 2009
O actiune in rectificare daca si dvs, aveti carte funciara. Daca nu, va trebui sa faceti revendicare cu granituire. Depinde despre ce imobile discutam, daca exista sau nu linie de hotar..si alte detalii.Titlul lui de proprietate, titlul dvs.

succes
av. Ileana Schwarz

Cum stiti ca si-a intabulat o fasie din terenul dvs.?Nu vorbesc despre cf.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Nu cred ca aveti vreo sansa in instanta daca atacati incheierea de intabulare(am avut asemenera speta pe care am pierdut-o).
Pentru o mai usoara intelegere a situatiei d-voastra ar trebui mai multe detalii(daca aveti titlu de proprietate, daca este intabulat si cand anume...etc.)

Contactati un jurist si ratatii actele pe care le detineti si va va indruma!

Succes!
am cadastru din 2000
am constatat ca vecinul a intabulat si o portiune din terenul meu intrucat din extrasul de carte funciara rezulta suprafata din actul de proprietate 1700 mp si suprafata din masuratori 1745 mp.
cum terenul vecinului este marginit pe trei laturi de domeniul public, iar ce-a de-a patra este linia de hotar cu proprietatea mea, e clar ca cei 45 mp sunt de la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)