avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt laturile terenului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt laturile terenului?

Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a construit un bloc de locuinte.Terenul meu nu este imprejmuit si nici cadastru si intabulare nu am.
1.Cum pot afla valorile laturilor terenului meu sub forma de dreptunghi.
2.Cum pot afla daca persoana care a construit blocul de locuinte a construit chiar pe linia de hotar, sau a incalcat linia de hotar intrând pe terenul meu, sau a lăsat o distantă intre blocul de locuinte si linia de hotar, intre terenul meu si blocul de locuinte neexistând gard.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:08, 16 Iulie 2018
Buna dimineata!
Pe actul de proprietate sunt trecuti vecinii? Trebuie sa aflati daca vecinii dvs. au carte funciara. Daca au toti vecinii carte funciara va fi mai usor de masurat suprafata terenului dvs si sa comparati cu cea din acte. Sa mai faceti o solicitare scrisa la primarie sa aflati daca aceasta detine mai multe date decat dvs.

Vorbiti si cu o firma care face cadastru, carti funciare sa va masoare zona cam unde credeti ca aveti limitele.
Ultima varianta este o actiune in granituire cu vecinii dvs. la judecatorie. Dar daca se dovedeste ca vecinii respectivi nu au incalcat granita atunci veti suporta cheltuielile lor de judecata.
Presupun ca blocul are cadastru, iar firma de cadastru va poate ajuta cu o idee.
Initial terenul facea parte din teren arabil.Ulterior a fost trecut in teren intravilan,construibil.Initial am avut 3 vecini plus deschiderea la strada.Toti vecinii mei au vindut terenurile lor.Nu cunosc cine sunt vecinii.As putea sa solicit de la OCPI sa obtin extrase de carte funciara de informare ale vecinilor mei?Sa zicem ca le obtin si am coordonatele suprafetelor care imi delimiteaza terenul meu.Dar problema este unde se regasesc acele coordonate in teren, in realitate pe teren pentru a putea fixa cei patru tarusi care sa-mi delimiteze fizic terenul meu.
Incercati sa dati zoom pe aceasta harta, unde sunt evidentiate loturile ce au cadastru.
Aplicatia se numeste Imobile eTerra.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare carte funciara Barbu Nicolae Barbu Nicolae Buna ziua, am imprejmuit terenul pe care este construita locuinta. Din greseala, constructorii nu au respectat dimensiunile din cartea funciara si au construit ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie incheiere de respingere cerere de intabulare pentru proces de granituire? viomarius97 viomarius97 Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o ... (vezi toată discuția)
Granituire danielasabo danielasabo Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)