avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi trebuie incheiere de respingere cerere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi trebuie incheiere de respingere cerere de intabulare pentru proces de granituire?

Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o suprapunere de suprafete de teren, in sensul ca o fisie de teren apartine si vecinului dar si mie.Mie imi apartine de drept pentru ca am gard din 1982 si nu a fost contestat niciodata de fostii vecini de la care actualul vecin a cumparat terenul si casa lui.Vecinul a facut cadastru si intabulare, dar cadastristul i-a facut un cadastru gresit, pentru ca linia de hotar dintre mine si vecin, existenta pe planul de amplasament si delimitare imobil al vecinului, nu coincide cu linia de hotar reala, existenta in teren, data de linia gardului.Gardul dintre noi este din 1982, deci cu mult timp inainte ca vecinul sa se mute linga noi.Gardul nu a fost contestat niciodată de catre fostii vecini de la care actualul vecin a cumparat casa si terenul.Practic de aici rezulta o suprapunere de suprafete, deci apare o neintelegere in privinta hotarului, care se poate rezolva numai in instanta, daca vecinul nu se retrage de buna voie.INTREBAREA este urmatoarea:
Mai trebuie sa-mi fac cadastru si intabulare, apoi sa primesc respingere de la OCPI ca nu se poate intabula pe motiv de suprapunere de suprafete de teren, SAU NU ESTE NEVOIE DE ACEASTA RESPINGERE DE LA OCPI, pentru a deschide proces de granituire?Am intrebat pe unii cadastristi si mi-au zis ca nu ar fi nevoie de aceasta respingere de la OCPI, altii mi-au zis ca mai bine intreb avocatul, ALTII MI-AU ZIS CA DE FAPT ACEASTA INCHEIERE DE RESPINGERE A CERERII DE INTABULARE II TREBUIE AVOCATULUI LA INTIMPINAREA cererii de chemare in judecata, ca sa dovedeasca cu ceva motivul pentru care deschide acest proces.Multumesc anticipat.Pina la urma, este nevoie de aceasta INCHEIERE DE RESPINGERE A CERERII DE INTABULARE de la OCPI pentru a deschide un proces de granituire sau nu este nevoie?
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
viomarius97, utilizator
Cel mai recent răspuns: viomarius97 , utilizator 10:46, 28 Septembrie 2018
Buna ziua,
Opinia mea este ca pentru a deschide procesul de granituire nu aveti nevoie de respingerea de la OCPI.
Dar, sfatul meu este sa depuneti actiunea de granituire, iar instanta, daca va considera necesar, vă va pune în vedere sa depuneti pana la primul termen de judecata (sau un alt termen) si aceasta incheiere de respingere de la OCPI.

p.s. extra intrebarii dvs. si in raport cu cele detaliate, eu pot sa fac urmatoarea remarca: anterior deschiderii procesului de granituire, eu mi=as sfatui, un client cu o astfel de speta, sa obtina titlu de proprietate (uzucapiune ) pe fasia de teren detinuta din 1982 .
( Mie imi apartine de drept pentru ca am gard din 1982 si nu a fost contestat niciodata de fostii vecini de la care actualul vecin a cumparat terenul si casa lui. )
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc mult pentru sfat.Am hotarire judecatoreasca prin care am dobindit dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra terenului imprejmuit si asupra casei construite pe teren,Deci am drept de proprietate prin uzucapiune asupra intregului teren imprejmuit, fisia de teren respectiva este inclusa in terenul imprejmuit asupra caruia am drept de proprietate prin uzucapiune.Trebuie sa obtin separat titlu de proprietate pentru fisia respectiva, cu toate ca este inclusa in terenul meu imprejmuit?La vremea respectiva , adica in 1997, cind am obtinut dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra intregului teren imprejmuit, instanta a numit un expert tehnic judiciar sa efectueze expertiza tehnica judiciara.Expertul a realizat un raport de expertiza compus din: expertiza tehnica judiciara si un plan de situatie atasat acestei expertize, cu masuratori ale laturilor terenului, ale casei, ale diferitelor anexe.Pe baza acestui raport de expertiza, instanta mi-a scris pe hotarirea judecatoreasca, suprafata terenului, iar laturile terenului, deschiderea la strada,cit si schitele casei si ale anexelor, fiind prezentate in expertiza judiciara(partea scrisa),cit si in planul de situatie(partea desenata), care fac parte integranta din raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de granituire costirazvan8 costirazvan8 Vreau sa fac cadastru si intabulare pentru un imobil.Vecinul meu are cadastru pe imobilul lui.Dar se pare ca persoana autorizata sa faca masuratori cadastrale, ... (vezi toată discuția)
Cadastru incorect. clyde2010 clyde2010 In urma unui partaj si a unei expertize tehnice judiciare,Instanta a atribuit suprafete de teren la 3 parti,pe baza unei propuneri de lotizare facuta de ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)