avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de granituire

Vreau sa fac cadastru si intabulare pentru un imobil.Vecinul meu are cadastru pe imobilul lui.Dar se pare ca persoana autorizata sa faca masuratori cadastrale, i-a facut un cadastru gresit, deoarece linia de hotar virtuala de pe planul lui de cadastru cade undeva in interiorul terenului meu, si nu coincide cu linia de hotar reala existenta in teren reprezentata de linia gardului.Am facut intarusare imobil pentru a avea o certitudine ca exista o suprapunere de suprafata si cu citi centimetri este intrat la mine in teren.Intr-adevar linia de hotar virtuala de pe planul de cadastru al vecinului nu corespunde cu linia de hotar reala existenta in teren reprezentata prin linia gardului, existind in acest caz o suprapunere de suprafata.In acest caz eu pot sa merg direct in instanta cu proces de granituire, sau este nevoie mai intâi sa primesc de la OCPI respingerea documentatiei cadastrale pentru suprapunere de suprafata si abia apoi pot sa merg in instanta cu proces de granituire?

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie incheiere de respingere cerere de intabulare pentru proces de granituire? viomarius97 viomarius97 Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza judiciara gresit Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara , In anul 2008, in urma unei actiuni de uzucapiune s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care eram pusi in proprietate de drept. Am ... (vezi toată discuția)