avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru incorect.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru incorect.

In urma unui partaj si a unei expertize tehnice judiciare,Instanta a atribuit suprafete de teren la 3 parti,pe baza unei propuneri de lotizare facuta de expert.
Decizia a ramas definitiva prin respingerea recursurilor.
Suprafata partajata a avut initial 7 parcele dobandite in moduri diferite(mosteniri,uzucapiune,cumparari),dar au fost compacte,in interiorul unei singure incinte.
Conform DC si a expertizei,loturile atribuite se suprapun pe parcelele initiale.
Pentru intabularea fiecarui lot atribuit,am inteles ca se apeleaza la un cadastrist autorizat,care trebuie sa dezmembreze parcelele initiale conform delimitarii din expertiza.
La atribuire,trebuie sa respecte hotarele din planul expertizei.
Nerespectarea DC si a Planului de atribuire de catre cadastrist si admiterea documentatiei de catre OCPI,pot fi chestiuni de natura penala?Cadastristul si registratorul de la OCPI nu au respectat o DC definitiva! La ce articol din CPenal s-ar incadra?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mikaela8 mikaela8 ce acte imi trebuiesc pt o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca?si cam cat m-ar costa ,bani si timp?multumesc terenul se afla in ialomita si este ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)