avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

ce acte imi trebuiesc pt o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca?si cam cat m-ar costa ,bani si timp?multumesc
terenul se afla in ialomita si este extravilan
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 08:38, 9 August 2012
Iesirea din indiviziune se poate face prin doua metode si anume:

- prin simpla intelegere intre proprietari, cu o cadere de comun acord intre acestia privind partea fiecaruia ce-i va reveni in urma iesirii din indiviziune.

in acest caz, se va face o lotizare (dezmembrare) dupa dorinta acestora, iar dupa aprobarea de catre ANCPI a dosarului de dezmembrare, respectiv atribuirea numarului cadastral pentru fiecare lot de teren rezultat totul se va incheia in notariat printr-un act ce va stipula fiecaruia dintre proprietari pe ce lot este proprietar.

- in urma unei sentinte judecatoresti definitive.

in acest caz, in timpul procesului se va face o expertiza topografica juridica, iar dezmembrarea se va executa conform expertizei judecatoresti si hotararii judecatoresti finale.

Eu as merge pe prima varianta .
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters259084, utilizator
Numerele cadastrale dupa parcelare sunt emise de OCPI judetean.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune daniela951 daniela951 Buna ziua, Pentru un lot se pamant extravilan,10 proprietari,toti vor iesirea din indiviziune. Cum se procedeaza si care sunt costuri. Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)