avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren agricol

Buna ziua,
Va deranjez cu o problema urgenta !!
Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si nepotii lui,in numar de 3 persoane(acestia fiind nepotii tatalui meu)!! Suprafata totala fiind de 20.000m2,din care,jumatate(10.000m2),tata,iar cei 3 nepoti cealalta jumatate !!
Acum problema principala este,ca tatal meu vrea sa vinda partea lui,iar ceilalti nepoti,nu vor ..
Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate face,in aceasta situatie,o solutionare cit mai urgenta..?!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 01:50, 16 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Problema este ca pe titlul de proprietate de la bunicul meu defunct,este trecuta toata suprafata terenului..
~ Conținut șters la cerere ~
Deci,ca sa ma intelegeti,titlul de proprietate a fost eliberat in anul 1991,dar bunicul meu era decedat din 1978,si totusi a fost eliberat pe numele lui..!!
In anul 2001,a decedat si bunica mea..,iar atunci s-a facut succesiunea pt. acest teren,revenind jumatate tatalui meu(10.000m2) si cealalta jumatate celor 3 veri (copiii unchiului meu,care era decedat si el )!!
Va rog mult ,ajutati-ma cu un sfat,cum sa rezolvam aceasta problema?!
Va multumesc..
Tata merge cu nepotii la notar, cu certificatul de mostenitor, si fac iesirea din indiviziune (se stabileste clar care bucata de teren revine cui). Apoi, tatal dvs. poate sa vanda linistit.

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mikaela8 mikaela8 ce acte imi trebuiesc pt o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca?si cam cat m-ar costa ,bani si timp?multumesc terenul se afla in ialomita si este ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)