avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren agricol

Buna ziua,
Va deranjez cu o problema urgenta !!
Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si nepotii lui,in numar de 3 persoane(acestia fiind nepotii tatalui meu)!! Suprafata totala fiind de 20.000m2,din care,jumatate(10.000m2),tata,iar cei 3 nepoti cealalta jumatate !!
Acum problema principala este,ca tatal meu vrea sa vinda partea lui,iar ceilalti nepoti,nu vor ..
Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate face,in aceasta situatie,o solutionare cit mai urgenta..?!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 01:50, 16 Ianuarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ieşirea din indiviziune se poate face pe 2 căi-
prin simpla intelegere intre proprietari, cu o cadere de comun acord intre acestia privind partea fiecaruia ce-i va reveni in urma iesirii din indiviziune.
in acest caz, se va face o lotizare (dezmembrare) dupa dorinta acestora, iar dupa aprobarea de catre ANCPI a dosarului de dezmembrare, respectiv atribuirea numarului cadastral pentru fiecare lot de teren rezultat totul se va incheia in notariat printr-un act ce va stipula fiecaruia dintre proprietari pe ce lot este proprietar.
- in urma unei sentinte judecatoresti definitive.
in acest caz, in timpul procesului se va face o expertiza topografica juridica, iar dezmembrarea se va executa conform expertizei judecatoresti si hotararii judecatoresti finale
Nimeni nu poate fi obligat să stea în indiviziune-art.728 cod civil( actual art.1143 NCC şi următoarele).Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune-ar trebui să le explicaţi că pe cale judecătorească ar dura mai mult şi ar fi mai costisitor..
Vânzarea o poate face tatăl cu condiţia care va fi arătată în contractul de v,c şi anume că partea care se vinde va cădea lui prin ieşirea din indiviziune..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mikaela8 mikaela8 ce acte imi trebuiesc pt o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca?si cam cat m-ar costa ,bani si timp?multumesc terenul se afla in ialomita si este ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)