avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând unul fratelui . Pot introduce acțiune de grănițuire pentru stabilirea granitei dintre loturi tinând cont că părinții au clauză pe ambele loturi și există carte funciară (se cunosc granițele dar nu există gard).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:03, 26 Martie 2020
De ce să introduceți ”acțiune”? Totul se poate realiza prin consens, prin act încheiat la notar (act încheiat în formă autentică) de către părinții dumneavoastră, (care au uzufructul viager) și cei doi frați (în calitate de ”nudul proprietar”). Și acțiunea în instanță trebuie să fie promovată tot de părinți (în principal) și de dumneavoastră, fără acordul prealabil al părinților nu se poate face niciun act valid pe toată durata uzufructului viager.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Granituire, pe cale judiciara, survine daca exista divergente intre proprietarii fondurilor invecinate.

Daca ati realizat masuratorile cadastrale, edificarea gardului poate fi realizata, respectand suprafetele terenurilor invecinate.

Gardul reprezinta proprietate comuna, fortata si perpetua, este realizat daca exista acordul ambilor coproprietari.

(sens in care va sugerez sa detineti acordul proprietarului fondului invecinat).

Acesta este edificat numai in baza unei autorizatii de construire.



Multumesc de raspunsuri ,am inteles : -ca o eventuala cerere de granituire trebuie facuta impreuna cu parintii (ei avand uzufruct-ul atat pe lotul meu cat si al fratelui )
-avand carte funciara nu ar mai fi nevoie de aceasta cerere de granituire dar acordul fratelui
- pentru a face gard am nevoie de autorizatie de construire (chear daca este de plasa zincata ?)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Delimitarea liniei de hotar dintre fondurile invecinate este realizata cu acordul proprietarilor fondului invecinat.(nu va fi facuta nicio actiune in granituire).

Edificarea gardului este realizata tot cu acordul vecinului, existand autorizatie de construire.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand documentatie cadastrala care delimiteaza clar proprietatea intreaga si apoi lotizarea, fiecare lot avand dimensiunile trasate prin coordonate, chemati un expert cadastral sa va taruseze loturile. Asupra vecinatatilor nu cred ca interveniti, deci cu vecinii nu aveti treaba decat daca schimabti gardul pe limita initiala a terenului. Pentru loturi, se prezuma a trasa doar linia de mijloc, despartitoare, fiecare intrand in stapanirea loturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! bogalina bogalina Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)
Daca vreau sa trimit o notificare pentru granituire si construire ... PaulCris PaulCris Daca vreau sa trimit o notificare pentru granituire si construire gard comun intre proprietatea mea si cea a vecinilor pe teren extravilan agricol daca nu am ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)