Politistul mi-a zis ca inca nu s-a dus pentru Certificat IML, pentru ca acesta necesita o ordonanta de trimite la Institutul de Medicina Legala, pe care nu si-a cerut inca. Cat timp are sa se duca, daca a accidentul s-a produs aproape acum 2 luni.
Am fost stabilit eu vinovat.
Buna ziua!
Am fost implicat intr-un accident rutier in 29.decembrie 2013. Am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni, care dupa accident a fost dusa la spital cu SMURD, eliberata dupa o ora fara nici o ruptura. Dupa spital am dat declaratie la politie, unde am fost acuzata cu vatamare corporala din culpa, mi-am recunoscut fapta. Persoana accidentata si-a declarat la Politie ca vrea sa-si faca investigatii si ca vrea sa se duce sa-si elibereaza un certificat IML, totodata vrea sa ma dea in judecata. Politistul mi-a zis ca declaratia data pe data accidentarii constituie a plangere, care ar necesita si un certificat care nu a fost depusa nici pana in ziua de aztazi.
Permisul meu e retinut, deocamdata am dovada pe care-l prelungesc in fiecare 30 de zile.
Intrebarea mea este ca inca cat timp are sa-si depune certificatul de IML? Daca nu depune cand o sa-mi dea NUP? Am inteles ca are 60 de zile sa-si depune plangere impreuna cu certificat, dar daca a depus numai plangere ce se intampla?
Multumesc pentru ajutor!