avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe trecere de pietoni

Buna ziua!
Am fost implicat intr-un accident rutier in 29.decembrie 2013. Am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni, care dupa accident a fost dusa la spital cu SMURD, eliberata dupa o ora fara nici o ruptura. Dupa spital am dat declaratie la politie, unde am fost acuzata cu vatamare corporala din culpa, mi-am recunoscut fapta. Persoana accidentata si-a declarat la Politie ca vrea sa-si faca investigatii si ca vrea sa se duce sa-si elibereaza un certificat IML, totodata vrea sa ma dea in judecata. Politistul mi-a zis ca declaratia data pe data accidentarii constituie a plangere, care ar necesita si un certificat care nu a fost depusa nici pana in ziua de aztazi.
Permisul meu e retinut, deocamdata am dovada pe care-l prelungesc in fiecare 30 de zile.
Intrebarea mea este ca inca cat timp are sa-si depune certificatul de IML? Daca nu depune cand o sa-mi dea NUP? Am inteles ca are 60 de zile sa-si depune plangere impreuna cu certificat, dar daca a depus numai plangere ce se intampla?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: client889 , utilizator 11:22, 17 Februarie 2014
Daca accidentul s-a produs pe trecere de pietoni trebuie stabilit cine este vinovat.
Depinde si cate zile de ingrijiri medicale va primi de la IML.
Depinde in cat timp ii da certificatul IML.
Data depunerii plangerii este importanta si nu cand depune actul IML.
Politistul mi-a zis ca inca nu s-a dus pentru Certificat IML, pentru ca acesta necesita o ordonanta de trimite la Institutul de Medicina Legala, pe care nu si-a cerut inca. Cat timp are sa se duca, daca a accidentul s-a produs aproape acum 2 luni.
Am fost stabilit eu vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima pe trecerea de pietoni danilas danilas buna ziua am avut ghinionul sa am un accident pe trecerea de pietoni,respectiv,o doamna in varsta de 68 ani a luat-o la fuga pe trecerea de pietoni,ea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima ioshi ioshi Buna ziua In data de 20.08.2011 conducand autovehiculul regulamentar am lovit un pieton care traversa neregulamentar strada. Pietonul (un copil de 6 ani) a ... (vezi toată discuția)