avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate pisikmic

Activitate pisikmic

In cazul in care apar noi probe, organul de UP sau partile pot cere redeschiderea U.P. , bun. In noul cod de procedura penala apare acolo cuvantul clasare, la ce se refera? Daca sa zicem ca cineva primeste o amenda din cauza ca a adus martori mincinosi care sa zica ca partea vatamata a sarit la bataie, iar p. vatamata depune plangere pt. marturie mincinoasa impotriva respectivilor, mai cauta martori,etc.. atunci ...atunci ... atunci se mai poate cere redeschiderea UP? In speta doar s-a aplicat o circumstanta atenunta, cum ca ar fi fost provocat, si a fost scos cu o amenda desi erau 30 zile IML si 20 de zile de spitalizare. Enorm de mult.
Dupa noile coduri avem judecator de drepturi si libertati, apoi un judecator care verifica in 60 de zile activitatea procurorului si apoi un judecator de sedinta. Corect, nu ?

Ideea este buna, sper ca mai multe plangeri contra ordonantei de netrimitere in judecata vor fi acceptate. Tot judecatorul de camera preliminara va judecata si cererile de netrimitere in judecata. Pana acuma judecatorii poate nu avea chef sa judece toate prostiile sau sa-si ia munca pe cap.

Bun... intrebarea: judecatorii de camera, drepturi si liberatati sau de sedinta sunt mereu aceeasi? sau fiecare judecator este rand pe rand judecator de drepturi si liberatati apoi saptamana/ziua viitoare de camera apoi de sedinta?