avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate gior

Activitate gior

Răspuns la discuția Partaj
...dar in codul civil ..Despre martori
§ 1. Despre cazul când dovada prin martori nu este primitã
Art. 1191. Dovada actelor juridice al cãror obiect are o valoare ce depãseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnãturã privatã.
Nu se va primi niciodatã o dovadã prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde cã s-ar fi zis înaintea, la timpul sau în urma confectionãrii actului, chiar cu privire la o sumã sau valoare ce nu depãseste 250 lei.
Pãrtile însã pot conveni ca si în cazurile arãtate mai sus sã se poatã face dovada cu martori, dacã aceasta priveste drepturi de care ele pot sã dispunã. (C. civ. 1173, 1176, 1192 si urm., 1294, 1416, 1533, 1597, 1621, 1686, 1704).
Art. 1192. Articolul precedent nu se aplicã în cazul când cererea depãseste 250 lei numai prin unirea capitalului cu dobânzile.
Art. 1193. Cel care a format cerere în judecatã, pentru o sumã mai mare de 250 lei, chiar de va voi a-si restrânge cererea la 250 lei, nu va fi primit a înfãtisa dovadã prin martori.
Art. 1194. Dovada prin martori nu se poate admite nici în cazul când cererea în judecatã este pentru o sumã mai micã de 250 lei, dar care este un rest din o creantã mai mare, neconstatatã prin înscris.
Art. 1195. Când în aceeasi instantã o parte face mai multe cereri, pentru care nu are înscrisuri, dacã toate aceste cereri, unindu-se, trec peste suma de 250 lei, dovada prin martori nu poate fi admisã, chiar când creditorul ar pretinde cã aceste creante provin din diferite cauze si cã s-au nãscut în diferite epoci, afarã numai dacã creditorul a dobândit aceste drepturi de la alte persoane.

asta trrebuia sa ia in considerare Instanta, de ce nu a respectat litera legii!
Discuție Partaj
La judecarea partajului,la fond, instanta a dat o solutie care nu este corecta.
Si anume,
-fosta sotie trebuia sa imparta cu mine o suma de bani 93000 lei,dar aceasta a retras toata suma din contul bancii fara sa stiu si a spus in instanta ca a impartit-o amiabil acasa dandu-mi jumatate si in acelasi timp s-a intocmit un act de mana in prezenta a doi martori .Nu este adevarat.
-la primul termen de judecata parata a cerut termen pentru a face otranzactie cu mine,a venit vacanta judecatoresca si in septembrie la al doilea termen a venit cu Intampinare si cerere reconventionala in care specifica ca nu are sa-mi dea nici un ban pentru ca mi-a dat jumatate din suma siva depune la termenul urmator actul facut de mana care sa ateste acest lucru.
-la termenul urmator a venit cu un raspuns la intampinarea mea si in care a specificat prinre altele ca ,,...inscrisul care dovedeste ca mi-a dat jumatate din suma nu-l gaseste ,a constatat cu stupoare lipsa lui...,,.Acest lucru se intampla dupa 11 luni delainregistrarea partajului si mai mult la primul termen in martie a cerut ,parata, termen pt. a face o tranzactie cu mine
-instanta de fond a audiat si martori propusi de parata,dar nu este corect pt. ca in cod. civ. la un articol )nu stiu care) stipuleaza de la o suma de... nu sant admisi martorii
-Instanta de fond a dat o solutie uluitoare , a constatat ca nu pot dovedi existenta sumei revendicata de mine in cont la data introducerii actiunii de partaj ( este normal sa nu pot dovedi pt. ca parata a retras suma inainte si a depus chitanta la dosar in ceea ce priveste lichidarea contului).Mentionez ca actiunea de divort afost inregistrata cu cinci luni de aintroduce act. de partaj.
-parata prin faptul ca pe timpul procesului a sustinut ca mi-a dat jumatate din suma arata clar ca recunoaste existenta sume
Va rog sa-mi spuneti cum sa fac sa am castig de cauza in acesta situatie( SUNT IN APEL PRIMUL TERMEN) ce sa invoc pt.ca nu
este corecta hot.inst.de fond