Buna ziua,revin in discutie cu o noua problema.Sotului meu i-a fost calculata pensia.Are 44 ani si 9 luni vechime,fara penalizare.intrebarea mea este urmatoarea -avand in vedere ca sotul meu a avut realizarile lunare mult mai mari decat salarul de baza(a lucrat pe santier cu multe ore suplimentare) si contributia pentru pensie s-a facut conform castigului lunar,de ce calculul pensiei se face doar la salarul de baza.,(care e mai mic decat castigul lui lunar)El a avut ani de zile realizat intre 2500-3000lei iar la pensie i s-a calculat doar la 1800lei cat are in cartea de munca.Ni s-a spus ca daca nu suntem multumiti putem da in judecata.Am putea obtine ceva sau e corect cum au calculat ei?
va multumesc anticipat
Am uitat sa precizez ca pensia s-a calculat la 1380lei din care se vor retine sanatatea si impozitul
buna ziua si multumesc pentru raspunsuri.
sotul meu si-a depus dosarul la casa de pensii si i-au inapoiat adeverinta de gr a-2-a,in procent de 100%, au nevoie sa se specifice ca pt grupa s-a platit cas-ul diferentiat pe grupe de munca si atunci nu va fi penalizat.
sotul meu s-a dus la intreprindere si de acolo i-au spus ca nu exista asa ceva sa nu fie penalizat indiferent de faptul ca are 42 ani de lucru,12 ani gr 2 -procent 100% si cas platit diferentiat.Eu as vrea sa stiu cine greseste casa de pensii sau cei de la intreprindere
va multumesc anticipat
buna ziua
sotul meu are 61 ani si 4 luni,42 ani lucrati din care 12 ani in grupa a 2-a.
as dori sa stiu ce se intampla daca intra acum in pensie anticipata,avand in vedere ca intreprindrea lui are probleme.va fi penalizat sau nu?