As vrea sa stiu cum se poate ca un bolnav psihic sa fie obligat legal sa-si ia tratamentul cu antipsihotice ? A fost internat la psihiatrie dar nu vrea sa-si ia tratamentul; starea lui mentala se inrautateste pe zi ce trece si nu putem sa-l ajutam fiindca nu-si recunoaste boala. Se considera sanatos, desi a fost internat la psihiatrie cu tulburari psihotice religioase.
Nu stiu ce sa mai cred. Pe site-ul ministerului de finante, la alin (2) scrie: "Persoanele care NU realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate......au obligatia platii contributiei..) iar pe site-ul ANAF scrie "Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate... AU obligatia platii contributiei...". Vad ca aici mi-ati raspuns la fel cum e Codul fiscal pe site-ul Ministerului de finante, cu acel "nu". Deci intr-un cod fiscal este acel NU (la Minister) iar la ANAF nu exista acel NU. Care cod Fiscal e gresit si care este corect? Dupa cum mi-ati raspuns aici, contributia nu trebuie platita. Am ametit de tot.
Am cautat intre timp raspuns pe internet la intrebarea mea si am aflat ca soacra mea NU trebuie sa plateasca cass; platesc cass la venituri bancare numai persoanele care nu obtin venituri din pensii, salarii sau orice venit conform art 297 alin (2) din Codul fiscal. Credeam ca pe acest site raspund la intrebari profesionisti. In concluzie raspunsul dvs. este GRESIT si va induce in eroare si pe altii interesati de aceeasi situatie.
Soacra mea are o pensie de 620 de lei si nu plateste cass fiindca pensia e mica; are un depozit bancar unde-si pune banii de inmormantare si primeste dobanda anuala si vrea sa stie daca va fi obligata sa plateasca din 2010 (de cind are depozitul) 5,5% din dobanda; va fi obligata sa plateasca lunar ( retroactiv) si contributia la cass ?
Conform Legii 80-1995 militarii activi, pensionarii militari si familiile lor au dreptul la medicamente gratuite. Sunt sotie de militar pensionar (M.Ap.N.) si sunt inscrisa la un medic de familie civil. Care este procedura pentru a beneficia si eu de tratament gratuit, fiindca sufar de o boala cronica ce necesita tratament lunar destul de scump. Unde trebuie sa ma adresez si cu ce documente ? multumesc.